≡ Menu

Симптоми на бременност след четвъртата седмица

Симптомите на бременност след четвъртата седмица, могат да останат незабелязани, тъй като през този период не се наблюдават много промени в организма. Обикновено тези симптоми приличат на предменструален синдром. Промените в повечето случаи са много незначителни и жените често пренебрегват този факт.

Симптоми на бременност през четвъртата седмица

Първото нещо, което ще се случи след четвъртата седмица на бременността е пропускането на менструалния цикъл. Чувствителните гърди са друг признак на ранната бременност. Гадене и повръщане по време на сутрешните часове, чувство на умора и отпадналост, подуване на корема са признаци, които са характерни за ранна бременност.

Отделно от сутрешното гадене и другите физически промени, тялото претърпява и някои вътрешни промени. През този период, нивото на човешки хорионгонадотропин /ЧХГ/ се увеличава. Хормонът изпраща сигнал на яйчниците да спрат освобождаването на повече яйцеклетки и имплантирането на оплодената яйцеклетка се извършва вътре в лигавицата на матката. Това става веднага след успешно оплождане. След закрепването на яйцеклетката, тя започва да се развива и да нараства. На четвъртата седмица бебето обикновено е с големина 0,1 см. Размяната на хранителни вещества и кислород се извършва през плацентата. Вътрешния слой на клетките формират храносмилателните органи и дихателната система. Външния слой формира нервната система, косата и кожата. Средния слой на клетките, образуват половите органи, мускулите, кръвоносната система, хрущялите и скелетната система.

Понякога симптомите за бременност си приличат с тези при предменструалния синдром. Въпреки това, ако инстинктите ви подсказват, че има вероятност да сте бременна, тогава най-доброто нещо е да си направите тест за бременност. Наличието на хормона ЧХГ в урината потвърждава това.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!