≡ Menu

Пиронкова отпадна на четвъртфинал

Българската тенис ракета номер едно при жените Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира в Ийстбърн, след като бе победена от Тамира Пашек.

Цвети не успя да се нареди сред последните четири на престижния турнир на трева, след като бе надиграна от световната номер 59 с 6-0 6-4. Българката бе далеч от иначе добрите тенис резултати, които демонстрира напоследък.

Мачът започна много лошо за Пиронкова, която успя да загуби първите три гейма, а след това играта бе прекъсната заради дъжд за около три часа.

След подновяването на играта ситуацията не се промени и отново Пашек доминираше изцяло на корта, като добави нови три гейма в своята сметка и така спечели първия сет на нула.

Втората част започна значително по-равностойно, като българката успя да спечели първите си два сервис гейма, но при 2-2 тя отново допусна пробив в подаването си.

До края на срещата Цвети така и не успя да върне този пробив и трябваше да напусне кортовете в Ийстбърн, след около 90 минути игра.

Българката си тръгва от Ийстбърн с 120 точки за световната ранглиста и 16 хиляди щатски долара от наградния фонд. Двете победи от старта на турнира ще я изкачат с три места нагоре и тя вече ще бъде 37-ма в света.

През изминалата седмица пловдивчанката отпадна от най-престижния турнир от Големия Шлем Уимбълдън, където през изминалата година достигна до четвъртфиналите. Тя трябваше да премери сили със световната номер едно Мария Шарапова, но възможностите на Цвети стигнаха само за един сет, срещу значително по-титулованата рускиня, която бе фаворит на всички тенис залагания за Уимбълдън.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!