≡ Menu

Плочки за баня с флорални мотиви

На пазара се предлага наистина голямо разнообразие от плочки за баня, а от там идва и голямото разнообразие на декоративни елементи в които те се предлагат, като вариантите наистина са най-различни – от традиционни линии, кръгове, квадрати, до елементи със звезди и животни. Най-често срещаните и разпространени са обаче плочки за баня с мотиви на цветя.

През последните няколко години се засили тази тенденция, производителите на плочки да предлагат своя продукт в по-свежи цветове като ярко синьо, зелено или лилаво, или различни производни на тези цветове. В съответствие с появата на тази тенденция, се появиха и съответните жизнерадостни декори към тези свежи цветове – и това неизменно се оказаха декорите с цветя. Първоначално производителите на плочки за баня не си позволяваха да използват по-наситени декори и плочките бяха примерно с едно цвете. Постепенно обаче нещата започнаха да се разнообразяват, появиха се нови и други цветове, разнообразни шарки и в един момент декорите се превърнаха във водещият елемент.

Популярността на тези плочки за баня, които са с мотиви на цветя добиха такава популярност, че сега повече от петдесет процента от предлаганите плочки за баня съдържат такъв вид мотиви. Основната причина хората да ги харесват толкова е, че те наистина придават свежест на вида на една баня. Все пак разбира се всичко е въпрос на лично предпочитание и винаги има и потребители на които тези мотиви не им допадат и не държат да си изберат плочки за баня с треви или цветя, а искат нещо по-различно.

С течение на времето декорите започнаха да се развиват все повече и започнаха да стават все по-сложни, като при разнообразните теми при плочките се появиха елементи като камъчета, ръчно рисувани орнаменти, както и различни други детайли, които допринасят за усъвършенствания изглед на плочките. Този вид декори се развиха сериозно и по отношение на своята композиция, като се появиха декори съставени от две или повече части и такива, които представляват големи пана от двадесет и повече броя плочки.

Макар и да е възможно скоро да се стигне до края на епохата на мотивите на цвета, все още при производителите на плочки за баня тези флорални елементи са актуални, независимо дали са българско, италианско или испанско производство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!