≡ Menu

Плъзгащите врати – уют, функционалност и стил

Плъзгащите се врати съчетават всичко, което е необходимо, за да бъде завършен дизайна на вашия интериор, като в същото време придават повече стил и уют. Съществува наистина богат избор от всякакъв дизайн, що се отнася до този тип врати, като той варира от класически подбор на материали и визия и стига до най-модерни и нови технологии, така че домът ви да е винаги обзаведен по последния писък на модата. Много често хората пренебрегват дизайна на вратите, а точно те могат да създадат усещането за просторност и стил в дома ви, като в същото време запазят своят функционалност. Един такъв тип врати са и плъзгащите се. Нека се спрем на някои видове плъзгащи се врати, за да се запознаете малко повече с дизайна им.

Джоб врати

Джоб вратите притежават уникален стил, може би именно това е причината да са били така популярни по време на Викторианската епоха. В наши дни те отново са много актуални, тъй като наистина спестяват място, в някои случаи се смята, че с монтирането на такъв тип врата, може да се освободят близо десет метра площ, което не е никак малко. Особено подходящи за малки апартаменти, къщи и пространства, тези врати са същинско спасение, когато става дума да се спаси някой и друг квадратен метър, за да стане по-просторно жилището. Но много разпространена е и употребата на джоб вратите за санитарни помещения – перални, бани, тоалетни. В миналото тези врати са загубили популярността си, защото са били особено непрактични, защото са се измъквали от релсите, понякога, когато са прибрани в стената и е било много трудно после да се поправят. Но в наши дни технологията за качество е подобрена и съвременните джоб врати нямат този проблем.

Плъзгащи се стъклени врати

Плъзгащите се стъклени врати са идеално решение за всеки интериор. Този тип врати предлагат богато разнообразие от дизайни, модели, материали и рамки, които се използват за изработката на всяка една врата. Едно от най-значителните предимства на този тип врати е, че тъй като са направени от стъкло, позволяват, дори при затворени помещения, светлината да нахлува свободно в дома ви. Това придава съвсем друга атмосфера и стил на интериора. Освен че това създава позитивна атмосфера, предимството на този тип врата е, че е и енерго спестяваща. Обикновено този тип врати се изработват от дебело стъкло, което ги прави много здрави и мигновено решават притесненията по въпроса за чупливостта и то най-вече, когато става дума за инсталирането на такава врата в жилище, в което има малки деца. В зависимост от това от кой производител закупувате вратата се определя и какви налични рамки ще ви предложат, от които да избирате. Освен това би трябвало монтирането на една такава стъклена врата да е изцяло съобразено с специфичните ви нужди както лични, така и спрямо възможностите, които вашето помещение предлага.

Плзъгаща се врата за банята

Плъзгащите се врати са много актуално решение за санитарни помещения като бани, тоалетни и перални. Ако обновявате банята си или още не сте се спрели на врата, то можете да обмислите този вариант. Едно то най-големите предимства на плъзгащи се врати за банята е, че се движи по-лесно, което я прави много удобна и подходяща, ако в жилището има възрастни хора, деца или трудно подвижни хора с увреждания. Разбира се, ще можете да избирате от множество стилове и материали, така че да се сдобиете с най-добрата врата за вашия стил, която си отива с интериора на дома ви. Освен всичко друго много производители ще могат да ви предложат възможността за изработка по поръчка, така че дизайнът наистина да е уникален.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!