≡ Menu

Плъзгащите се врати – универсален избор за всеки дом

Плъзгащите врати определено се ползват с огромна популярност. Независимо дали говорим за офис, бизнес сгради, жилища в градската част или вилни къщи, то те винаги са идеално решение, съчетавайки качество и стил.

Този тип врати може наистина да преобразят интериора ви по магически начин. Причината за това е, че дизайнът им значително се отличава от стандартните врати, което мигновено спомага за оригиналността и уникалността, която придават на всяка една стая, в която бъдат поставени.

Дизайнът на този тип врати е наистина разнообразен. Може да избирате от различни размери, материали и стилове. Просто може да кажем, че производителите се стремят напълно да задоволят всеки възможен вкус, така че плъзгащите врати да са все по-пригодни наистина буквално за всеки интериор за всяко жилище. Причините тези врати да са толкова функционални и популярни са много, например фактът, че усвояват пространството много по-добре от една врата, окачена на панти, е само един от факторите.

Заедно с това тези врати позволяват на повече светлина да нахлуе в помещението, също и въздух. Освен това тези врати, монтирани с изглед към вътрешен двор, спестяват нуждата от прозорци.

Още повече поддръжката, която този тип врати изискват, наистина е минимална спрямо традиционните.

Поддръжка

Плъзгащата се стъклена врата изисква регулярно почистване от капки вода, пръсти или пък, ако е монтирана външно, от други замърсявания, но от друга страна спокойно можете да оберете праха от тази врата с прахосмукачката. Може би единственото нещо, което не бива да пропускате и забравяте е, че трябва да почиствате редовно ролките на плъзгащите се интериорни врати, за да няма проблем те да се движат свободно. Освен това не е лошо редовно да смазвате ( овлажнявате) ролките, за да не ви коства големи усилия, за да отваряте и затваряте вратата.

Материали, от които се изработва плъзгащата се врата

Колкото до материала, на който да се спрете, определено е въпрос на личен избор. За бизнес сгради и офиси стъклото е наистина много стилен избор, така офисът може да се види, което привлича и повече хора. Плъзгащата се стъклена врата е популярна и за бани, тоалетни, както и за вътрешни дворове и за басейни помещения. Ако пък говорим за вила в балкана, то тогава това е чудесен избор, който ще ви разкрива прекрасна и красива гледка, докато си стоите на топло в студените зимни дни. Или пък така от хола можете да се радвате и гледате градината си и дори да наглеждате малките деца, които си играят на двора, без да се налага да стоите непрестанно при тях.

Дървените плъзгащи врати пък внасят уют, подходящи са за преграждане на помещения, както и за гардероби и килери, може също да играят ролята на шкаф в кухнята, прикривайки при нужда част от кухненското домакинство.

PVC плъзгащите се врати пък са един по-евтин и достъпен вариант, те са идеален избор за преграждане на коридорна част или антре, също и за гардероби. Много често можете да изберете такова покритие за PVC вратата, което да имитира дървесен материал, което им придава стил и идеално заместват дървото. Това прави тези врати и природосъобразни.

Съществуват възможности и за смесване на няколко материала при изработката на плъзгаща се интериорна врата (със сигурност трябва да проверите качеството на материалите, вложени в тези плъзгащи се врати, които изберете). Много честа комбинация е на дърво и стъкло. Заедно с това PVC вратите пък се комбинират с матирано стъкло, което пък може да придаде нужната дискретност. Именно това избрах аз преди няколко месеца с помощта на професионалистите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!