≡ Menu

Повече за това какво представлява SEO оптимизацията

Що е то SEO? Яде ли се, пие ли се и има ли почва у нас? Преди години, от времето, когато аз бях дете много хора използваха компютрите, като пишещи машини. По онова време на никой не му е хрумвало или поне на много малка част ИМ Е хрумнало да правят реклама в Интернет.

Преди години рекламирането в широката мрежа се отнасяше само до SEO оптимизация. Какво обаче е това? Преди хората търсеха това, което ги интересува в Интернет. Уеб мастърите и SEO специалистите публикуваха ключови думи и тематично съдържание в своите сайтове.

В началото това беше достатъчно да се изведе един сайт в предните позиции. Днес нещата около процеса на SEO оптимизация са съвсем различни. Сега е необходимо да се започне от вътрешната структура на сайта, да се поставят подходящи тагове и директиви, да се създаде съдържание, което да се възприема добре от търсачките и много други.

Едно е сигурно – Интернет се развива, вече живота на хората е немислим без широката мрежа, а времето от преди години, когато сайтовете се оптимизираха като детска игра вече никога няма да се върне.

Сега услугите за SEO оптимизация са скъпи, отнемат време и много усилилия. Резултатите от SEO оптимизация на сайт са много добри, когато тя се направи успешно. Всичко професионалисти, които се занимават с SEO оптимизация предлагат анализи, като SEO одит, изготвяне на специални маркетингови стратегии, като long tail и много, много други.

Има кампании за PPC реклама. Някой сайтове предлагат афилиейт и всичко това се прави, за да могат хората да се развиват в Интернет. И ако преди в България хората не са били ориентирани към мрежата то в наши дни необходимостта от сайт в Интернет и по-важното от добре оптимизиран сайт в Интернет е огромна. Точно поради тази причина по-големите фирми държат при поръчката на SEO оптимизация да се знае, че те се стремят към първата позиция.

Дори има фирми, които атакуват дадена ниша с повече от един уеб сайт. Точно поради причината, че с повече от един уеб сайт ще имат много по-голяма възможност да привлекат клиенти. Дори има случай, в които една фирма поръчва оптимизация за няколко сайта с идеята те да спечелят всичките няколко преди позиции. Така ще бъде гарантирано, че най-голямата част от потребителите ще посетят именно тази фирма, следователно ще собствениците ще имат много клиенти.

Така ако и Вие имате сериозни намерения към SEO оптимзиация на сайтовете си то не губете никакво време, защото конкуренцията никога не спи. Дори в най-натоварените дни от годината има хора, които работят, за да постигнат резултатите, които са си поставили.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!