≡ Menu

Почивка на море 2012 година

Когато дойдат летните месеци и започнат големите горещини всеки започва да планира своята годишна отпуска. Въпреки световната икономическа криза, почивката на море си остава най-желаната дестинация. Разбира се, в днешно време малко семейства могат да си позволят големите комунистически почивки на море от над 10 дена, но все пак повечето хора успяват да направят едно море поне за 5-7 дни.

Къде можем да отидем на море 2012 година?

В днешно време, с развитието на комуникационните технологии и в частност на Интернет, имаме достъп до безброй и най-различно по естество предложения за прекарване на едно незабравимо изживяване на море 2012 година. Като цяло предложенията за море се делят на две основни групи – Българското Черноморие и чужбина. Нека да обърнем внимание на всеки един от двата варианта.

Почивка на море 2012 година по българското Черноморие

Този вариант се дели два други под варианта – Северно и Южно Черноморие. Важно е да отбележим, че всеки един от двата варианта си има своите плюсове и минуси в зависимост от периода, в който сме решили да почиваме на море 2012 година и условията, при които сме решили да го направим. Ако сме решили да направим почивката си Септември месец поради по-ниските цени тогава, то трябва да се има в предвид, че северното Черноморие няма да е много гостоприемно за почивка на море тъй като там вече започва да става хладно, а вечерно време си е направо студено. Най-доброто време за почивка по северното Черноморие е края на Юли или началото на Август, когато там жегите са най-поносими. На южното ни Черноморие пък е топло чак до края на Септември, дори и началото на Октомври. Така, че ако септември е вашия месец, то смело се насочете на юг. Тук обаче, за съжаление се появява и другия важен фактор, а именно с деца или без деца на море. За съжаление през последните години се забелязва голям бум на инфекциозните заболявания по южното Черноморие. Причините за това са две – по-топлия климат и адската мръсотия. Вероятността детето Ви да прекара почивката на море в някоя местна инфекциозна болница вместо на плажа е много голяма. Лошото е, че се забелязва тенденция на задълбочаване на проблем вместо той да се решава. Всяка година е все по тежко.

Почивка на море 2012 година в чужбина

ТУк несъмнено най-популярните дестинации са Турция и Гърция. Не забравяйте обаче, че тези две страни се намират на юг от нас и месеците Юли и Август са много горещи. Далеч по-горещи отколкото у нас. На тези от вас, на които не им понасят жегите не се препоръчва да избират тези дестинации. Иначе като цяло през 2012 година основно заради тежкото финансово положение на Гърция, това се превръща в много апетитна дестинация. Там цените рязко паднаха и вече са горе-долу същите като у нас. Турция е дестинация за любителите на ориенталското, но трябва да се има в предвид, че тя е мюсюлманска страна и там е малко тип “тъмна Индия”. Другото, с което привлича Турция е изключително ниските цени. Радост вкъщи 🙂

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!