≡ Menu

Земетресението в Перник и цялата истерия около него

Всички ние си спомняме голямото земетресение на 22 Май 2012 година, което разтърси Перник, София и целия район. Всъщност самото земетресение нямаше и 6 по Рихтер, но поради факта, че България не е силна земетръсна зона и тук не друга често, настана голяма паника. Дълго след това, а до ден днешен продължава да се говори и обсъжда това земетресение. Причината за това са както многото вторични трусове, така е мерките предприети от държавата.

Вторични трусове след земетресение

Всеки средно образован и интелигентен човек знае, че след всяко земетресение, независимо от силата му, има вторични трусове. Колкото по-силно е самото земетресение, толкова по силни ще са и самите вторични трусове. С днешния достъп до информация, това би трябвало всеки да го знае, особено след земетресението в Япония, което шокира целия свят. Въпреки това при всеки един трус хората се панират и плашат. Това, разбира се, са нормални неща, закоренени както в човешката природа, така и в тази на останалите живи същества на нашата планета. Въпреки това, ние сме интелигентна форма на живот, която принципно би трябвало да се владее и да не изпада в паника. Паниката е лош съветник при земетресение и води до необратими последствия. И това е нещо, което сме го гледали по телевизията. Затова хора не се панирайте, ами просто бъдете на бдителни и внимателни, за да реагирате правилно в съответната ситуация.

Идеи и размисли няколко месеца след това земетресение

Два месеца по късно вторичните трусове продължават и след всеки започва нова паника и истерия. Един плюва държавата, друг плюва съседа и т.н. Всеки обвинява другия и като цяло настава един голям хаос. Една прекрасна гледка от българската действителност. Нека сега се върнем малко назад до към голямото земетресение в Япония. Спомнете си как реагира японския народ и правителството им? Имаше ли паника и истерия? А с какъв магнитут беше самото земетресение? Помните ли как целия свят остана очарован какъв народ са японците? Нека сега се върнем обратно към нашето “люшкане” в Перник и цялата българска действителност. Всеки средно интелигентен и мислещ човек би го хванало срам …

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!