≡ Menu

Правете си ошав за едно по-пълноценно хранене

Съществуват хиляди възможности за ежедневно пълноценно и полезно хранене. Здравните експерти по света и у нас са разработили най-различни методики и наръчници в тази насока с цел да помогнат на населението при търсене на точния баланс от полезни вещества за организма. С развитието на модерните информационни технологии обаче, като че ли се появиха и проблеми за хората в тази насока. Причината е в това, че в интернет пространството днес могат да се намерят стотици, а може би и хиляди, диети, напътствия и съвети за пълноценно и здравословно приемане на едни хранителни вещества, ограничаване на други и пълно въздържание от трети.

Основната цел, към която са се насочили всички е една – пълноценното хранене. В днешния глобализиран свят, като че ли това изглежда лесно, тъй като през цялата година в магазините има пресни плодове и зеленчуци. Някои от експертите обаче са на мнение, че както през зимните месеци нашите предци са нямали достъп до пресни зарзавати, а са разчитали на сушени плодове за набавяне на полезни вещества, то ние също е необходимо да се обърнем към този вариант. Съществуват две възможности за консумиране на сушените плодове – директно, без някаква термична обработка или приготвени на ошав. На който и вариант да се спрете, можете да бъдете сигурни, че няма да сгрешите, тъй като със сигурност ще поднесете порция от полезни вещества на вашия организъм.

За мнозина обаче ошавът е доста непопулярно ястие. С навлизането на чуждестранните концерни и западния модел на хранене, българите забравиха за ястията от своята национална кухня, към които се числи и така полезния за нашето здраве ошав. Доста от хората не знаят как да го приготвят и като цяло са скептично настроени към вкусовите му качества. Те обаче са изпитани във времето и са доказали своите ползи. Без значение дали ще бъде подсладен със захар или мед, ошавът е прекрасен еликсир, доказал се през столетията като полезно и здравословно ястие, което е повече от препоръчително да присъства на нашата трапеза при всяко хранене.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!