≡ Menu

Предимствата на рекламата в Google Adwords

Всички вече знаем, че в днешни дни онлайн рекламата има несравними предимства пред традиционните в близкото минало начини за реклама- телевизия, радио, списания.
Без значение какъв вид реклама в интернет изберете за сайта си, то вие плащате само за желания от вас резултат- кликове, импресии, гледания.
И нека се спрем по- специално на рекламата в Гугъл, в мрежата за търсене, по ключови думи.

Какво е най- характерното за нея?

Този вид реклама, ако се замислим дори и не е точно реклама. В общия рекламен случай (дори и в интернет) гледате телевизия и изобщо не търсите кой е най- добрия прах за пране, или четете новини и въобще не ви интересува коя е най- новата шоколадова вафла. Е, нещата при Google Adwords Search са доста по- различни.

Потребителите виждат дадено рекламно послание само защото (поне в общия случай) са написали ключова дума или думи, които са асоциирани с въпросното послание. Разбира се, тук коментираме случаите на добре направена онлайн реклама, в която ключовите думи са добре подбрани, според рекламирания бранш и сайт, а нямат просто за цел голям, но безсмислен трафик. Тоест винаги трябва да избирате доказани фирми, с опитни професионалисти, например нашите.

Казано по друг начин можем да разглеждаме този вид (нека условно го наричаме както е общо прието) реклама се показва само на потребителите, които наистина в точно този момент търсят вашите услуга или продукт. Казано с други думи на вашите потенциални клиенти.

Е, разбира се дали от потенциални клиенти ще се превърнат в купувачи е изцяло във ваши ръце. Тоест значението на професионално направената реклама в интернет е да доведе трафик до вашия сайт от хора, които действително се интересуват от това, което продавате. Или можем да кажем, че рекламата в Гугъл е най- краткия път между един потребител, който търси вашите продукти и вашия сайт.

Много хора търсят най- евтиния начин за реклама. Това, обаче вече е частен случай на това в какъв бранш са и дали кампаниите им са направени професионално.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!