≡ Menu

Предимства на хипербарната кислородна терапия

Хората са зависими от кислорода през цялото време. Почти 21% е кислорода в атмосферния въздух. Именно кислорода е изключително нужен на организма, за да се произвежда в митохондриите във всяка клетка на тялото клетъчна енергия. Установено е, че използването на чист 100% кислород в атмосфера под високо налягане има изключителни ползи за здравето.

хипербарна кислородна терапия  Все още има хора, които не са запознати с ползите за човешкия организъм от хипербарната кислородна терапия и за това с помощта на специалистите ни ще разберете повече за този вид иновативно лечение.
В хипербарната камера се подава чист кислород, който е под налягане и е 1,5 – 3 пъти по-високо от нормалното атмосферно налягане. Времето за лечение може да варира от 30 до 90 минути. Подаването на кислород, чрез по-високо налягане, доставя до 20 пъти повече кислород, който да се абсорбира от кръвта и да се прехвърля в увредени органи и тъкани. Това ускорява лечението и времето за възстановяване, в допълнение към много други ползи.

Дишането на 100% чист кислород под повишено налягане, позволява поемането на допълнителен кислород от кръвта и разграждането му в много по-голяма степен. Това може да помогне, когато лечението се забавя от инфекция или когато кръвоснабдяването е ограничено от увреждане на тъканите.

Приложения на терапията със 100% чист кислород:

  • Подпомага лечението, чрез повишаване нивата на кислород в тъканите и в областите, където той е намалял, в следствие на заболяване или нараняване.
  • Насърчава растежа на новите кръвоносни съдове, които доставят допълнителна кръв.
  • Увеличава защитните сили на организма, за да се пребори с инфекцията и да унищожи бактериите.
  • Помага за намаляване на всякакво подуване, което може да се появи.

От терапията успешно се повлияват всички състояния, които са в следствие на възпаление в организма. Кислородът е един от най-естествените антибиотици и контролира над 8000 гена. Курс от 20 сесии хипербарна терапия увеличава нашите стволови клетки осем пъти.

ХБО при мозъчни нарушения:

Доказано е, че кислородната терапия подобрява окисляването, образуването на нови кръвни клетки (ангиогенеза) и генерира растежа на нервите (неврогенезата) в мозъка. Този механизъм на действие, обяснява защо терапията има толкова добри резултати при възстановяването на функцията при лица с травматични мозъчни увреждания, удари и невродегенеративни състояния като деменция.
Има и много положителни проучвания за употребата на кислородна терапия на страдащи от аутизъм. Едно проучване от 2009 г. е включвало 62 деца, половината от които са били подложени на терапия с ниско налягане (1,03 АТМ), а другата половина получили лечение с по-високо налягане (1,3 ATM – 24% кислород). Изследването показало, че децата с аутизъм, които са получавали хипербарично лечение за 40 часови сесии, са имали значително подобрение в цялостното функциониране, възприемчив език, социално взаимодействие, контакт с очите и сензорно/когнитивно съзнание, в сравнение с децата, които са получили по-ниското налягане в помещението.

В случай, че страдате от заболяване, което се повлиява добре от терапия с кислород, подложете се на този иновативен метод и се уверете сами в неговия положителен ефект. Можете да си запазите час при нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!