≡ Menu

Прогнози за европейското първенство

Европейското първенство започва само след броени дни, а вече интернет пространството е пълно с футболни прогнози за предстоящите мачове.

След като огледах групите особено интересна ми се стори Група С. Единият от участниците в тази група прави силно впечатление и това е отбора на миналогодишния носител на титлата – Испания. Испанския национален отбор бележи сериозни успехи в последните няколко години и живо доказателство за това са спечелените големи турнира. Един след друг “фуриите” спечелиха европейското през 2008 година, а след това триумфираха и на Мондиала през 2010. В Евро 2012 определено са сочени за големия фаворит и към момента коефициента за тях да спечелят отново е 2,80. Испанците засега оправдават по безспорен начин името си на “фаворити”, като завършиха на първо място в квалификационната фаза и оставиха втория отбор на разстояние от цели девет точки!

Другото интересно име в Група С е това на Италия. Италия бяха изхвърлени като “кучета” от изминалия Мондиал, като не можаха да вземат и една победа от груповата фаза. Сега при присъствието на Испания, отбора на Чезаре Прандели трудно ще се бори за първо място, и втората позиция остава мястото за тях, макар че ако играят на предишното си ниво, Хърватия и дори Ейре са способни да ги изпратят бързо у дома. Италия не могат да се похвалят с големи успехи на подобен тип турнири и имат едно единствено спечелено отличие през далечната 1968 година. Сега макар и наредени доста напред при прогнозите за вероятен шампион мога твърдо да заложа против тях.

Третия отбор в Групата Ейре играе много приятен футбол. Треньор им е известният Джовани Трапатони, който обаче не случи на съперници и трудно ще постигне заложената цел – излизане от груповата фаза. Имат добри играчи в лицето на О’Шей, Дън и други, а и имат положителни резултати в последните си мачове, така че не трябва да ги отписваме на този етап.

Хърватия – четвъртия тим в групата не са тим с много футболни постижения, но за изминалите няколко години демонстрират сериозен напредък в играта си. Отбора може да се опълчи и на най-силните, и по-скоро те трябва да заемат второто място, което ще се реши и в двубоя им срещу Италия. Водача на хърватите е Славен Билич, които успя да изведе отбора си до тук след труден бараж с коравия тим на Турция. Тогава хърватите разпиляха турския отбор насред Турция с 3-0, а после след 0-0 в Хърватия ги оставиха да опитат следващия път.

Интересна група, в която общо взето виждам двама фаворити и това са отборите на Испания и Хърватия. Всички анализи и футболни прогнози сочат двата отбора да излезнат от групите и аз смятам, че това ще се случи!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!