≡ Menu

Обучение английски език

В общи линии тези съвети са написани за изучаващите английски език, но спокойно могат да важат и за хората, които искат да научат и други езици.

Да говорим без страх

Един от основните проблеми, срещу който се изправят хората при усъвършенстване и учене на друг език, е личния им страх. Много от нас се притесняват, че ще изговарят думите неправилно или че биха изглеждали глупаво. Това може да донесе само негативни последици и даже да накара учещите изобщо да не си отварят устата.

Най-лесният начин да научиш нещо е повтарянето, докато се постигне най-добър резултат. Най-важното – изисква се практика. Добре е да използвате всичките ресурси, с които разполагате. Ако сте се записали за курс по английски език, е хубаво и да практикуваш извън часовете. Използвайте повече инструменти, източници и методи, които ще ви позволят да учите по-бързо. Има редица начини, по които можете да подобрите своя английски език,така че не се ограничавай с един или два. Обградете се с езика, който учите. Ако мислите, че е добре- запишете се на курс по индивидуално обучение. Пишете си бележки, сложете книги из стаята, слушайте радио на този език, гледайте новини, филми и предавания. Слушайте Native Speakers.

Има някои добри учители и учебни центрове по английски език, които е добре да слушате. Има логика някои от най-престижните училища да желаят да наемат хора, за които английския език е техен роден език. Една причините е, че естествено говорещите английски език имат естествен говор, който учещите се опитват да имитират. Колкото по-близо се достигна до ритъма на тази реч, толкова по-сигурни ще се чувствате в уменията си. Също така гледайте филми и телевизия на избрания език. Когато се гледа филми, особено със субтитри, ще разширите речника си.

Слушай музика

Музиката може да е също много ефективен метод да учиш езика. Всъщност, това често се използва като начин да се подобри разбирането

По-често учене и слушане – по-добри резултати.

Правете тестове и упражнения

Когато се попълват упражнения и се правят тестове, ще можете да подобрите езика си. Често, като сравниш резултата си от теста, който си правил вчера с резултата от теста, който си правил преди шест месеца можеш да разбереш колко много си научил.

Записвайте се

Рядко хората обичат да слушат собствения си глас на запис, но както при тестовете това е добре, за да сравнявате записите си от време на време.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!