≡ Menu

Проточен електрически бойлер

Електрическите проточени бойлери са много удобен вариант за употреба. Те не съдържат голям обем, нито съд в който да се събира вода, поради което не задържат вода, а водата минава директно през нагревателите и по този начин се затопля. Този тип бойлер е много подходящ за помещения като тоалетна, кухня, тъмен бокс в офис или където и да е. За да потече топлата вода не се налага да се чака с часове, а е достатъчно да се включи бойлера и след кратко време водата вече е топла. Разбира се проточният бойлер не е удачен за баня, където водата се използва в големи количества, но е перфектният вариант за кухня, където понякога се налага да се измият няколко чинии и някоя друга тенджера. Проточните бойлери са удачни за вили, хижи и други подобни места, до които Топлофикация не стига, а посещаемостта е рядкост.

Най-голямото преимущество на проточния бойлер, че пести време. За да се използва топлата вода неограничено, не се налага да се чака, защото тя се затопля веднага щом бойлерът се включи. Другото важно преимущество на проточните бойлери, че пестят пространство. Те не са обемни и не заемат много място. Могат да бъдат вградени и напълно скрити, без да нарушават интериорния вид на помещението. Разбира се проточните бойлери биват различни видове, марки, модели, цветове и т. н.

Малкият проточен бойлер употребява енергия само в момент на експлоатация, а също може да бъде лесно монтиран в различни точки от най-голяма близост до тръбите за използване на вода до по-отдалечени точки чрез тръби. Всеки потребител преди да закупи електрически проточен бойлер, трябва да вземе под внимание няколко фактора – целта за използване, помещението и функцията на помещението, както и нуждите на потребителя. Например ако Ви трябва бойлер за банята, то проточния бойлер няма да ви свърши работа. Проточният бойлер е удобен и компактен вариант за всеки дом.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!