≡ Menu

Професионална оптимизация за търсачки

Професионалистите по SEO оптимизация правят професионална оптимизация на сайт. Това е много логично изказване. Тук обаче стигаме до нещо много интересно. Различните професионалисти, които предлагат SEO услуги работят по коренно различен начин един от друг. И никъде няма такова нещо, като установен ред между начина на работа. Да, има строго установени правила, но не и начинът по който те да се предлагат. Като цяло SEO изисква прецизност, големи познания и опит.

Не може да се прави SEO оптимизация на сайт без да знаете от къде да започнете. Именно затова е и тази статия – за да предостави начални сведения за оптимизацията на хората, които се интересуват от тази услуга. Всичко започва от момента на изработка на уеб сайт. Много е важно да бъде създадено подходящо съдържание, да бъдат добавени мета данни и други, за да може сайта да бъде успешно оптимизиран. В общи линии вътрешната оптимизация на един уеб сайт е задължителна за всеки, който иска неговия уеб сайт да се класира добре в търсачките.

След като бъде направена успешно вътрешната оптимизация стигаме до момента, когато трябва да започне външното SEO. Тук говорим за изграждане на стратегия за линк билдинг и други, които да осигурят успешното позициониране на сайта Ви. И така каква е същността на прочутата SEO оптимизация, за която всички толкова много говорят – това е създаване на мрежа от линкове (разбира се и други неща за които ще пропуснем умишлено да споменем). И така тази мрежа от линкове извежда Вашия уеб сайт на предните позиции на търсачките.

Когато след SEO оптимизация Вашия сайт достигне тези предни позиции по-голямата част от потребителите посещават Вашия уеб сайт (говорим за потребителите, които търсят дадена ключова дума, а не всички потребители в Интернет). Именно затова фирмите се интересуват от SEO. Когато един сайт е оптимизиран всички търсещи услуги или продукти от тази сфера ще попаднат именно във въпросния уеб сайт. Може би преди малко трябваше да споменем, но и сега не е късно НЕ трябва да използвате флаш дизайн за Вашия уеб сайт.

А ако мислите да правите флаш платформа директно можете да се откажете. Тези платформи представляват невидими за търсачките файлове, следователно никой не може да оптимизира сайт, който е флаш базиран. Има далеч по-практични решения за изготвянето на Вашия уеб сайт и съответно за неговата SEO оптимизация. Това са в най-общи линии основните неща (говорим за най-най-основните неща), които трябва да знаете преди да си поръчате оптимизация на сайт или изработка на сайт. Отново ще наблегнем да НЕ си поръчвате флаш базирани платформи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!