≡ Menu

Тесните рокли се завръщат

Роклите без съмнение са сред най-красивите и ефектни женски дрехи. Независимо от модела и материята, векове наред те приковават вниманието и печелят възхищението на околните. Неслучайно роклята е любим обект на дизайнерски търсения и експерименти. Актуалните модни тенденции в голяма степен определят кройката и стилизираната украса на тази съществена част от дамското облекло.

Докато през последните няколко сезона дизайнерите демонстрираха в колекциите си разкошни рокли със спускащи се до земята волани от тюл, напоследък се наблюдава тенденция, ознаменуваща завръщането на тесните рокли.

Седмицата на модата в Ню Йорк нагледно афишира новия тренд, включен в колекциите на световноизвестните дизайнери за есента. Carolina Herrera е сред корифеите в модния бранш, които пресъздават идеята за чувствената женственост в ефектни рокли с изчистена линия. Този модел следва естествените извивки на тялото, като приковава вниманието върху тънката талия и подчертава красотата на женското тяло. Допълнителните елементи, украсяващи роклята, често са придружавани от стилни аксесоари като кожени ръкавици или тънки колани. Те подчертават изисканото излъчване на тоалета, придавайки му особено очарование.

Тесните рокли не само се завръщат, но и предизвикват истински фурор. Те се превръщат в предпочитан модел за милиони жени по света. Дължината им най-често достига малко под коляното, а цветовете са най-разнообразни. Преобладават едноцветните варианти, но флоралните мотиви, животинските принтове и райето също са особено актуални. Вталените рокли са с различна дължина на ръкава, а формата на деколтето значително увеличава възможностите за избор.

Елегантни обувки на висок ток са чудесно допълнение към изисканата тясна рокля. Масивните платформи също са добро решение, но тънкото високо токче е безспорен фаворит, когато става въпрос за стил и изтънченост.

Дизайнерите завършват перфектния аутфит с чанта, украсена с изящни орнаменти. Ефектни чанти с разнообразна форма присъстват в най-вдъхновяващите модни колекции за есента.

Елегантността и женствеността, присъщи за тесните рокли, са онова, което прави модела непреходен във времето. А днес той е по-актуален от всякога. Разгледайте, което и да е модно списание или сайт и се убедете сами. Да, тесните рокли се завръщат!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!