≡ Menu

Пътуване до Франция

Франция е една от най-големите, модерни и красиви страни на стария континент. Разположена е в Западна Европа с население около 65 милиона души. Тя има излаз на Атлантическия океан и Средиземно море и граничи с Германия, Испания, Монако и др. Нейна столица е прекрасният и романтичен град Париж.

Голяма част от земите върху, които днес се простира страната е била някога римска провинция под името Галия. Днешна Франция е наследник на Френската империя като най-голямата си мощ и величие достига при управлението на Карл Велики (768 – 814). Държавата има бурна и пълна с премеждия история, с бележити върхове и тежки падения, но въпреки това се е нареждала сред най-високо развитите във военно, културно и политическо отношение империи през Средновековието и Ренесанса. В наши дни Франция е една от най-любимите туристически дестинации за посетители от цял свят, дошли да станат живи свидетели на нейното безценно историческо наследство, което е запазено непокътнато, невероятна архитектура и очарователна атмосфера и приказната й природа.

Тук има множество прелестни и очарователни места, които си струва да бъдат посетени. Едно от тях е Марсилия, който е вторият по-големина град във Франция и важно пристанищно селище с уникални забележителности като крепостите Сен Жан и Сен Никола, абатството Сен Виктор, дворците Фарос и Лоншан и т.н. Многовековният град Сен Тропе е един от най-известните морски курорти на планетата, намиращ се на френската Ривиера. Бреговете му са чисти и обширни, а плажните ивици покрити с фин и златист пясък. Друга невероятна атракция са замъците по река Лоара (или наричана още „Реката на кралете”), където са разположени дворците Шамбор, Шеверни и Шанонсо. Често посещаван е и Страсбург и неговата възхитителна готическа катедрала „Нотр Дам” и прекрасният квартал „Малка Франция”. Град Версай и едноименният дворец също са отправна точка за много туристи, както и столицата Париж, която никой не пропуска да я посети. А една разходка из Френските Алпи ще ви пренесе в един различен и удивителен свят, пълен с уникални прелести, тишина и спокойствие.

Евтино пътуване до Франция със самолет:

По линия София – Париж – София

Авиолинии предлагащи директни полети: wizz air, България еър и Air France

Също така може да се възползвате и от други оферти за евтини самолетни билети до Франция от други авиокомпании.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!