≡ Menu

Различните видео домофони – все по-достъпни

В зората на употребата на видео домофоните у нас цените им не бяха за всеки джоб. Колкото повече се разраства пазарът и предлагането на видео домофони, толкова по-достъпни стават уредбите. Разбира се, има цени и цени. Добре е да знаете и от какво зависят.

Ако вече сте спечелени за каузата видео домофони, вземете лист и химикалка, и пишете!

На първо място, калкулирайте в цената инсталацията, в зависимост от това дали е изградена, дали ще бъде възстановявана стара или пък се касае за ваш нов проект. Монтирането на звънчевото табло, видеокамера, видео домофонна централа и на видео домофони /например на десетина броя/ ще ви излезе /доста условно/ до 1000 лева. От най-голямо значение в ценообразуването е стойността на цялата техника. Ако ще я купувате /за десетина абоната/, може да излезе и 2000, може и 4000 лева. След като сте уточнили цената на майсторлъка, остава да разделите сумата на броя на абонатите.

Не забравяйте обаче, че като във всяка професия и тук си има „номера”. Когато мислите, че вече сте се разплатили с майстора, той може да ви сюрпризира с нови суми. Може да се окаже, че е „забравил” да включи в сметката окабеляването. Майстори вземат от три до пет лева за линеен метър от инсталацията /включена е и цената на кабела/. Необходимо зло е и сключването на договор за абонаментно обслужване. Всички видео домофони периодично се нуждаят от проверка, особено ако работят с батерии. Уважаващите себе си фирми предлагат и добро сервизно обслужване на системите от видео домофони.

И при избора, и направата на система от видео домофони важи правилото, че почти винаги евтините видео домофони излизат скъпо. Повечето хора не са запознати какви предимства има устройството видео домофони. Ако вие сте моторът на промяната, не е зле да ги агитирате за предимствата на инсталация с преносим вътрешен монитор. Да, тя е по-скъпа, но така екранчето ще ви следва навсякъде из апартамента и няма да се налага всеки път да притичвате до антрето. Хубаво ще е да „проиграете” съответните видео домофони при условията на ограничена видимост – вечер и през нощта. В комплектовката могат да се включат и мощни инфрачервени светодиоди.

Препоръчително е да се осведомите и за монтажа на видео домофоните. Особено през зимата, когато търсенето е по-малко, съответните фирми периодично правят промоции на своята стока.

Ами, не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем радостна усмивка, когато чуете позвъняване и монтираните към апартамента/къщата ви видео домофони покажат лицето на човека, когото сте очаквали…

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!