≡ Menu

Реклама във Facebook ползи за бизнеса

Реклама във Facebook днес правят всички или почти всички в бизнеса. Това никак не е преувеличено, защото този тип реклама освен много достъпно решение за един бизнес, се оказва и много масово. А, какво по-изгодно и ефективно за една реклама от голямата масовост, която може да постигне и следователно да последват продажби евентуално. Освен продажбите обаче в днешно време фирмите се вълнуват от нещо повече – популярността. Да, тя носи продажби на свой ред, но не това е причината, за да я търсят изцяло, а по скоро самата популярност. При нива на конкуренция от над 100% и претъпкани пазарни ниши, клиента трудно може да бъде спечелен, при цялото това разнообразие.

Тук идва и голямата роля на реклама във Facebook. Като социална мрежа, при това една от най-популярните да не кажем най-популярната, рекламата тук ви дава възможност да станете супер известна марка. Освен това, никъде другаде в бизнеса и рекламата, няма да можете толкова ясно и точно да проследявате, изследвате и  избирате аудиторията си. Ако добре изградите рекламната си стратегия, това би ви помогнало с лекота да управлявате рекламните си кампании, да ги разнообразявате, да въздействат те индиректно и не натрапчиво, и не на последно място да ви направят от малък квартален бизнес в световно известен такъв.

Защо е толкова полезна за бизнеса този тип реклама?

Ако по-надълбоко се замислим, какъв тип реклама е точно реклама във Facebook, бихме си отговорили – тя е социален тип реклама по своята същност! Социалността в днешно време доби различни измерения. Вече всичко се споделя, харесва или отхвърля, коментира и обсъжда във Фейсбук. По този начин, за разлика от телевизионната рекламна пауза, която има най-гледано време, то социалната мрежа е хипер ангажирана 24 часа в денонощието цели 365 дни в годината. Тази постоянна ангажираност нараства, защото достъпът отвсякъде е възможен, бил той от таблет, телефон или компютър. Така всички маси от населението на света са покрити, разбира се развитите, а рекламата тях визира. След толкова глобален мащаб, няма как една реклама в подобен тип социална мрежа да не е ефективна за бизнес, какъвто и да е той!

От друга страна рекламирането е тънкост в тази мрежа. То, колкото по-индиректно, интригуващо и интересно е замислено, толкова на по-голям успех е обречено. Не, защото баламосваме аудиторията, а защото я ангажираме с неща, които тя харесва от своя страна и с лекота, би била склонна да направи последващи действия, от рода на покупка, на услуга или продукт. Директната конфронтация на оферти, с колкото и ниска стойност да са те е досадно за потребителите. Те повечето пъти, дори не отварят този тип реклами, а ги пропускат. Затова Реклама във Facebook е мощно средство, полезно и ефективно стига да знаете, какво и как точно искате да направите. Единствено обмислената и стратегическа реклама в социалната мрежа е успешната!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!