≡ Menu

Реклама в google adwords функционалност

Реклама в google adwords е едно от най-функционалните средства да забележат бизнеса ви и да привлечете повече клиенти. Достигането до нови клиенти и задържането на старите такива е едно от най-наложителните неща за един бизнес и развитието му. За да стане това обаче е нужна реклама! Рекламата е средството, чрез което можем да изложим и предложим на потребителя, всичко което той евентуално търси, за да го закупи и да имаме висока доходност.

Днес всичко в края на краищата опира до Интернет. Рекламирането в Интернет е мощен генератор за популяризиране на бизнеса, за неговото разрастване, за достигането му до по-голяма аудитория и за продажби разбира се.  Основно в Интернет имаме възможност да рекламираме своя бизнес, чрез социалните мрежи или чрез реклама в google adwords.

Какво представлява google adwords и защо ни е полезен съюзник в рекламата?

Тази рекламна платформа е част от най-голямата световна търсачка в Интернет, а именно google. Тя дава възможност на бизнеса да се рекламира успешно, защото му позволява да насочва рекламите си, да ги филтрира и да търси определен отклик от потребителите. Това става, чрез определени маркетингови инструменти и поставянето на цели пред даден бизнес. С тази платформа можете да търсите, чрез рекламата си повече посещения за сайта ви, предприемането на определени действия от страна на клиентите, инсталация на ваше приложение или пък обаждане от клиенти. Всички тези опции са реалност за един бизнес, който иска да прави реклама в google adwords.

Как да сме по-ефективни рекламиращи се в платформата?

За да има ефект от рекламите ни в тази платформа, много важно условие е добрият и целенасочен избор на ключови думи и фрази, които да свържат рекламата ни с нашия сайт или бизнес продукти/услуги! Точно това много тясно профилирано определяне на ключовите думи и фрази, при евентуално търсене от страна на потребителите, ги довежда до вашия бизнес, като за това и google ви награждава, представяйки ви на по-горни позиции в търсачката. Освен, чрез търсенето по ключови думи и фрази, можете да си направите рекламна кампания, която да показва направената от вас реклама в определен времеви отрязък, като допълнително имате опцията да избирате и език на клиентите, както и местоположение.

Освен ключовите думи и фрази за по-добро рекламиране тук е добре и да конкретизирате много добре аудиторията, която смятате да достигнете. Например една реклама, била тя видео или текст се показва на определени потребители. Това избирате вие, като задавате възрастовата граница за аудиторията си, техните интереси и местоположение, както и типа сайтове, които смятате, че посещават! Така най-тясно вие се свързвате с клиентите, които желаете да достигнете.

Хубавото на една реклама в google adwords е, че плащате само при резултатност. Тоест, така нареченото плащане на клик. Освен това инструментите предлагани ви от платформата за измерване ефективността на рекламите ви са изключително полезни, а потребителите могат да достигнат до рекламата ви отвсякъде – таблет, телефон, компютър или лаптоп.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!