≡ Menu

Ремонт на скатни и плоски покриви

Настъпи сезона на ремонтите и все повече собственици на частни домове се замислят за ремонт на покриви, хидроизолация, вътрешни ремонти и всичко друго, свързано с тези трудоемки, но така наложителни дейности.

В тази статия ще засегнем малко по-подробно основните стъпки, които е необходимо да бъдат направени при един ремонт на покриви с хидроизолация и в частност – рулонна хидроизолация на фирмата ни.

Първата стъпка за един ремонт на покриви, разбира се е пресмятането на разходите за материали, подбора на правилната строителна фирма за ремонт на покриви, която има зад гърба си дългогодишен стаж и опитни майстори в своите редици и не на последно място – избора на качествени материали, които няма да ви подведат с годините, след това.

Най-използвания материал за хидроизолация безспорно е рулонната хидроизолация. Производителите на хидроизолация са с доказана марка сред българските фирми за ремонт на покриви и ще разгледаме някои от техните продукти. На пазара фирмата предлага рулонна хидроизолация с посипка (слънцезащитен слой от ситни минералчета) и оикновена рулонна хидроизолация без защитен слой против слънцето – тъй наречения усилен воалит. Тези материали се монтират с помощта на газова горелка, чрез насочване на силен пламък от огън върху повърхността на хидроизолационното руло. По този начин горната част на хидроизолация се разтопява и се получава отлична адхезия с повърхността (дърво или метал).

Един ремонт на покриви с тази рулонна хидроизолация винаги трябва да започва от най-ниската част на един скатен покрив и да завършва на неговото било като капак. Що се отнася до ремонт на плоски покриви, то тогава технологията е по-различна – започва се монтажа да рулонна хидроизолация от отводнителните изходи на покрива (воронки, водостоци и други). Така се спазва естественото застъпване на всеки следващ пласт хидроизолация, което предотвратява нахлуването на вода и влага под монтираната хидроизолация.

Най-подходящия сезон за ремонт на покриви си остава лятото, тъй като тогава са най-благоприятните условия за това – липсват продължителни и чести дъждове, вятър, сняг, градушки и други неблагоприятни климатични фактори).

Още за ремонт на покриви и хидроизолация прочетете в сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!