≡ Menu

Репродукция на пейзаж

Всеки човек има разнородни предпочитания, когато става дума за изкуство, и избира различни неща, с които да декорира своя дом. Има, обаче, един вид картини, които се харесват на всички, и това са пейзажите. Някои предпочитат градски пейзаж, други селски, трети есенен, зимен, пролетен, морски, полски и така нататък. Пейзажите са изключително харесвани и затова много от най-великите художници винаги са успявали да сътворят гениален шедьовър в този стил. А най-хубавото е, че по съвсем достъпен начин можем да си позволим да притежаваме подобна картина у дома. Достатъчно е само да разгледаме колекциите в сайта и да си направим поръчка.

Няма да задълбаваме в описания на най-прочутите пейзажи от световноизвестните чужди и български художници. Ще се спрем на класически произведения, които не са чак толкова популярни, но са невероятно красиви. Такава е, например, картината Маслинови дървета от Ван Гог. Художникът от Ниндерландия всъщност е нарисувал поне 18 картини, изобразяващи маслинови дървета, докато живее в приют в Сен Реми. Това е била една от гледките в градината, а гениалният творец я е пресъздал по удивителен начин. Преливащите сини и зелени нюанси в картината са просто главозамайващи.

Не по-малко впечатляващ е и пейзажът на Клод Моне Разцъфнали сливови дървета. Човек има чувството, че може да прекара часове, взирайки се в тази превъзходна картина, без да му омръзне. Цветчетата в различни нюанси на бялото създават едно прекрасно усещане заедно със зелената градинска трева, където дръвчетата са впили корените си. Селските къщурки на заден фон и планината с магически шарки правят цялото произведение още по-съвършено.

Любителите на планински пейзажи, от своя страна, няма как да не се влюбят в пленителното произведение Скалисти зъбери от Реноар. Още от пръв поглед става видно, че изрисуваните върхове и склонове са изключително високи и внушителни със своето естествено величие. Най-удивителна в картината е смесицата между зелените храсти и дръвчета в подножието на планината и големите остри зъбери на скалите. Заставате пред картината и с лекота си представяте, че се намирате пред един от множеството издигащи се в облаците върхове на Рила или Пирин.

Многобройни са и гениалните картини, изобразяващи морски пейзажи. Задължително тук трябва да споменем страхотните творби на Клод Моне Скалите край Етрета и Бряг край Монако.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!