≡ Menu

Самоучител по испански език

Четенето често е пренебрегвано от начинаещите и напредващите ученици по испански език. В много случаи не се отделя достатъчно внимание на четенето, но то играе важна роля в това да научите езика. Четенето помага да развиете наученото от самоучител по испански след време, така че трябва да се научите и да четете.

Четенето дава достъп до знания. Също така помага да развиете, запазите и приложите уменията, които вече сте научили. Това е един от най-добрите начини да подобрите като цяло знанията си. Ако можете да четете добре на испански, това ще се отрази директно върху способността ви да пишете, разбирате и говорите езика.

Освен това, когато можете да четете, няма нужда да отваряте испански разговорник, за да научите какво означава някоя непозната за вас дума, защото ще можете да я разберете по контекста и останалите думи в изречението. Това означава, че няма да зависите от чужда помощ, когато срещате затруднения с разбирането на езика.

Четенето е индивидуална дейност, следователно трябва да изберете книги, които да са подходящи за вашето ниво по испански. Трябва да ви доставя удоволствие да четете и ще се чувствате по-мотивирани, когато текстът представлява интерес за вас.

Като начинаещи не се хвърляйте на сложни текстове като цели новели. Изберете книги, които са написани просто и са лесни за разбиране. Комиксите и кратките разкази ще ви помогнат развиете наученото от самоучител по испански и ще ви позволяват да преминете на по-сложно четиво.

Ако сте напредващи, може да започнете с по-трудни текстове, след като се предполага, че вече знаете основите на езика. Четете различни статии и книги, които да подобрят езиковите ви знания и да ви запознаят с различните стилове в испанския.

Може пък сте напреднали и вече може да се пробвате с качествената литература, за да затвърдите владеенето на испанския.

Има два вида четене във всеки език – интензивен и екстензивен. Интензивното четене включва испански разговорник, учебници по граматика и всякакви други материали, които да ви помогнат да схванете граматиката, произношението и разбирането на езика, като са включени още подробни обяснения и някои допълнителни помощни средства. От друга страна екстензивното четене не се ограничава до учебниците. То е свободна дейност по желание, която допринася за цялостните ви знания по езика. И докато интензивното четене може да развие уменията ви по испански, екстензивното прави писането и изговарянето на езика по-гладко и естествено, за да звучите като местен испанец и да не срещате затруднения при най-обикновените ежедневни разговори.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!