≡ Menu

Сборниците по математика – отживелица?

Днешният дигитален свят улеснява всяка една сфера на живота ни и съвсем закономерно беше тази тенденция да се прехвърли и в образованието. В този материал ще обсъдим предимствата на онлайн (само)обучението и защо то вече е достоен заместник на тежките учебници, улеснява учащите, намаля вложения времеви и паричен ресурс .

  1. Онлайн самообучението е достъпно – почти всеки разполага с компютър и интернет, а учебните пособия – видеоуроци, платформи за решаване на задачи, бази данни със задачи и други в повечето случаи са безплатни, за разлика от частните уроци и сборниците.
  2. Сборниците остаряват, Интернет – не. В уеб-базираната система например, ще откриете задачи и тестове по математика, които са се падали по изпити във ВУЗ-ове и на матури през последните 1-5 години. По този начин можете да разберете на какво се набляга във вашия желан университет и съответно върху какво вие да акцентирате, а детайлните решения можете да видите с един клик. Повечето сборници към момента са доста скъпи и не предлагат това удобство – задачите там са или измислени от авторите, или са доста остарели.
  3. Улеснението идва от това, че можете да се учите на лаптопа си в приятна интерактивна среда, а не да разгръщате сборници, тетрадки, калкулатори и други пособия. Всичко е достъпно на едно място само с кликване. Освен това задачите са добре подредени по категории, така че да решавате по определена тема или само от даден университет.
  4. Освен всичко това, онлайн платформите за подготовка за матура и изпит по математика ви позволяват да създавате и симулирате изпити с ограничено време и задачи по избор, предлагат детайлна статистика и следене на напредъка и много други.
  5. Не на последно място, учениците също се чувстват много по-добре, решавайки задачи онлайн, отколкото по консервативния начин; подсъзнателната асоциация при досега с тетрадките и сборниците е на тежка и досадна работа, докато на компютъра нещата изглеждат по-скоро като игра.

А вие какво мислите, дойде ли времето, в което можем да се учим по-добре на компютъра, отколкото от учебници и сборници?

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!