≡ Menu

Сексуални проблеми при мъжете

Внимание: Статията е с образователен характер и може да съдържа текстове, които не са подходящи за непълнолетни лица!

Много малко мъже доброволно ще си признаят, че имат сексуални проблеми и още по-малко ще потърсят медицинска помощ. Сексуалните проблеми могат да са причинени от редица фактори. Някой от тях могат да бъдат лекувани, докато за други са нужни консултации с експерти. Повечето от тези състояния са временни и затова не трябва да водят до силно притеснение, особено ако причина за тях са приемане на някакъв вид лекарства. С възрастта половата сила на мъжете намалява, въпреки че за разлика от жените този процес е по-продължителен и постепенен. Терминът за този процес е антропауза или мъжка менопауза.

Сексуалните проблеми могат да се дължат на психологически или физически причини. Някой от психологическите състояния водещи то тези смущения са продължително излагане на стрес, емоционални проблеми, депресия и други.

Съществуват няколко вида сексуални проблеми засягащи мъжете, а именно еректилна дисфункция (ЕД), доброкачествена простатна хипертрофия (ДПХ), загуба на интерес към полови сношения и намаляване нивата на тестостерон. ЕД може да бъде причинена от лекарства, като например тези, използвани при лечение на хипертония. В някой от случаите мъжете могат да имат проблеми да получат ерекция или да я задържат достатъчно дълго време. ДПХ се получава, когато простатната тъкан бива заменена от тъкан подобна на тази върху белезите. Това състояние се получава при по-възрастните, които са по-податливи на инфекции на пикочните пътища. Заради уголемяването на простатата се получават проблеми с уринирането и еякулацията, като това е често срещано състояние засягащо над 50% от мъжете, като последствията от него са получаване на еректилна дисфункция. Ако не се вземат незабавни мерки се стига до усложнения, които отнемат много повече време за лечение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!