≡ Menu

Сенча – просто зелен чай или елексир на здравето

Наименованието на чая Сенча идва от две японски думи: “сен“ – печене и “ча“ – чай и е заимствано от процеса на обработката на тази зелена напитка, а именно чаените листа се изсушават, после се пекат на тиган. В днешно време начинът на обработка на чаят Сенча е малко по-различен от древните методи. Днес се събират най-младите листа на растението, след което се поставят на пара за около 20-40 секунди, с цел да се избегне оксидация, а след това листата преминават 3-пластов процес на сушене, който завършва с печена. Обработените листа се пекат, за да се подсили аромата на чая.

Още от древни времена, японците смятат, че той има уникално въздействие върху духа и тялото на човека.Този вид зелен чай се е използвал и като лекарство.

Има свойствата да подобрява функцията на червата, намалява риска от ракови заболявания на белите дробове, черния дроб, стомаха, рак на гърдата и рак на кожата, и е мощен антиоксидант. Сенчата има уникалното свойство да засилва метаболизма, поради което се препоръчва за редовно консумиране при лечебни диети и диети за отслабване. Количеството на витамин С в японската марка зелен чай надминава количеството съдържащо се във всеки цитрусов плод. Тук е моментът да подчертаем, че зеленият чай присъства абсолютно винаги в менюто на всеки японец, което обяснява високия процент на дълголетие сред японското население. Благодарение на чудодейните съставки, японците изглеждат винаги млади и свежи.

Благодарени на свойствата на зеления чай Сенча, при редовна консумация се наблюдават незабавни резултати: повишаване на имунитета, стимулиране на кръвообращението, стимулиране на отделителна система, подобрено състояние на кожата и зрението, укрепване на опорно-двигателната система, намаляване на холестерола и много други.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!