≡ Menu

СЕО оптимизация необходимост и практики

СЕО оптимизация се прави с ясни цели, които трябва да бъдат постигната, за да има смисъл от действията ви по оптимизиране на уебсайт. Търсачките, както са известни на мнозина от нас, като Google постоянно подобряват представянето си. Всичко това се прави с цел показване на най-добрите резултати на потребителите от тяхното търсене и запазване на популярността по този начин. Като цяло понятието най-добри е спорно. Търсачките имат ясна представа за критериите, които изкарват на първите страници сайтове с оптимизирано съдържание. Общото между тези уебсайтове е, че са лесни за използване, навигация и разбиране. Предоставят на потребителя ясна, тясно свързана с търсенето му информация и дизайна им е на професионално ниво. Достъпни са за мобилни телефони и най-вече информацията в тях е легитимна, високо качествена и полезна. Но как търсачките определят всичко това за един сайт? Те не могат да възприемат текст, изображения и да реагират на видео, както човек може. Ами използват така наречената „мета информация“. Тя представлява метрични данни и измервания относно начина, по който потребителите ползват, реагират и оценяват дадена страница или сайт в мрежата. Ето поради тази причина СЕО оптимизация е важен фактор за доброто представяне на един уебсайт. Той може да е с изключително добър дизайн, много функционален, полезен и добър за потребителя, но достигането му до него преминава през редица измервания от страна на търсачките. Нека споменем някой практики, полезни за СЕО оптимизацията:

Добри рейтинги в търсачките

Директно търсачките не могат да измерят и преценят много фактори едновременно. Те измерват оптимизираното съдържание на ключовите думи и фрази, външните и вътрешни препратки в дадена страница и структурата на сайта най-вече. За даден сайт, търсачките измерват взаимосвързаните действия от страна на потребителите на мрежата, спрямо него и връзките му. Първоначално ключовото определяне на съдържанието извежда сайта наяве за потребителя, а последователното използване и опита на потребителя от сайта, дават нужните измервания за класирането му, като цяло.

Разбиране на измерванията и иновациите в тях

Когато при търсене на ключова фраза от страна на клиент, сайта ви е поставен сред първите позиции и потребител е кликнал на него е добре. Но нещата съвсем не спират до там. Ако потребителя бързо напусне сайта и се върне към резултатите отново, то класирането ви е ниско. Сайта не е бил полезен и съдържанието му не е било свързано с търсеното. Добре обвързаното съдържание с ключовата ви фраза е начина да успеете при оптимизацията на сайта ви. През 2011 Google обнови алгоритъма си за СЕО оптимизация с приложението Panda. Метричните измервания за хиляди сайтове бяха променени и доста от тях се класираха по-зле от преди. Това е пример за постоянните иновации, който търсачките въвеждат. Затова СЕО оптимизация тясно свързана с иновациите е успешна оптимизация.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!