≡ Menu

Най-често използвани в интериора цветове латекс и тяхното значение

Планирането на интериора за дома или търговското място е от изключително значение, за да се създаде атмосфера на благополучие. Цветовете, използвани за интериора имат влияние върху нашето подсъзнание. Всеки цвят оказва влияние върху чувствата и реакциите на всеки човек. И очевидно е, че човек винаги ще иска да избере цветове, които създават приятно усещане през целия ден и през нощта.
Изборът на правилна комбинация от цветове латекс е основна стъпка за боядисване на интериора. Избраните цветове трябва винаги да се сливат един с друг. Може да се експериментира и в намирането на нови, напълно контрастни цветови решения. Съществуват много фактори, които оказват влияние при избор. Ако се чудите как да стане това, нека ви дадем някои ценни съвети. Най-важното и основно нещо, което трябва да направите, е да проучите различните видове латекс и значението на цветовете. Помислете и за това, каква е стаята- за деца или за възрастни, дали искате един изтънчен външен вид или нещо, което е напълно фънки?
Нека да разгледаме някои от основните, най-често използвани в интериора цветове латекс и тяхното значение.

cvetove
  • Жълт: използвайки този цвят латекс, ще създадете усещане за топлина и без думи ще казвате: добре дошли. Въпреки това, по-светъл нюанс на жълто може да се окаже по-скоро привличащ вниманието. Използвайте този цвят в области, които получават минимална естествена светлина.
  • Син: този цвят създава усещане за спокойствие. Въпреки това, синьото като цвят е много студен и за предпочитане е да се използва за спални помещения.
  • Оранж: оранжа носи в себе си топлина и може да се използва с различна интензивност /наситеност/ на цвета. Чист, наситен портокалов цвят се препоръчва само за малки площи.
  • Виолет: виолетовия цвят латекс е доста популярен за библиотеки и спални. Това е добър избор за детски стаи. По-светлите нюанси на виолетово имат много успокояващ ефект върху сетивата ни.
  • Зелен: това е цвят, пълен с живот и спокойствие! По-леките нюанси на зелено, се считат идеални за кухненските зони.
  • Розов: момичетата обожават този цвят, така че може да го изберете за стаята на вашата малка принцеса. Въпреки това, наситено розовия цвят не винаги може да се използва за по-голяма повърхност, докато светлите нюанси на розово създават приятно усещане и могат да покриват по-голямата част от стените в стаята.
  • Кафяв: успокоява, като създава едно усещане за топлина и се препоръчва за места, където има по-малко естествена слънчева светлина.
  • Сив: този цвят се смята за изпълнителен, основен цвят. Сивото може да се използва в различни варианти, като подкрепа за други цветове и се използва главно за търговски интериори.
  • Червен: мощен цвят, който е възможно да се използва по различни начини за подобряване на външния вид на една стая. По-тъмните нюанси на червеното се ползват, за да създадат успокояваща атмосфера.
  • Черен: черния цвят се използва, когато някой иска да създаде зашеметяващ и драматичен ефект. Например, една конкретна част от стената може да бъде боядисана в черно, която да служи като фон за снимки.
  • Бял: спокоен цвят и се използва главно за търговски обекти и болници, често се комбинира с черно за домашни интериори като създава един елегантен вид на помещението.

znachenie na cvetovete  Помислете за вашите мебели в дома или офиса и общата естетиката на декора. Можете дори да използвате цвят, който се слива и добре балансира с нюанс от мебелите. Използвайте латекс в студени цветове които предизвикват усещане за мир и спокойствие. Студените цветове са синьо, зелено и виолетово. Ако в пространството е търговско място или кът за хранене, можете да използвате латекс в топли нюанси. Топлите цветове са жълто, червено и оранжево. Пастелните нюанси пък са вариант за хора, които искат да се създаде усещане за големи и просторни стаи. Пастелни нюанси просто се позовават на цветове, които имат по-голям дял от бялото. Горещите и топли цветове се сливат добре с неутралните цветове. Неутралните цветове включват нюанси на черно, бяло и сиво, а комбинация от хладни и топли цветове помага за постигането на стилни, контрастни ефекти.

dekorirane  Вътрешното декориране на дома или офис пространството може да бъде приятно, да изпитате истинска наслада, когато имате добро усещане за цветове. Това е време да изберете от богатата палитра, в която има отпечатък с вашите любими цветове! Не се притеснявайте да експериментирате. Ние от Лерос с удоволствие ще помогнем в избора на подходящ цвят латекс за мигновеното преобразяване. Разгледайте предлаганите от нас видове и цветове латекси на сайта ни или ни посетете във фирмения магазин в гр. Стара Загора.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!