≡ Menu

Смесителите за баня завладяват българския пазар

През последните няколко години смесителите все повече навлизат на българския пазар, и все по-често присъстват в нашите домове. Те неусетно станаха неразделна част от съвременните бани и кухни. При това тяхната функция отдавна прескочи границата на обикновени батерии за баня, смесващи студената и топлата вода, преминавайки в царството на естетиката, допълващи прекрасно всеки един дизайн, т.е. практичната им функция се съчетава идеално с особено изящния им външен вид.

Много световни марки предлагат огромно количество дизайнерски смесители за баня, които биха удовлетворили дори най-придирчивите и взискателни клиенти. Разбира се, не всички имаме възможност да си купим скъпи, дизайнерски смесителни батерии, пък не за всеки е важно до колко смесителите ще са в хармония с общия интериор, но всеки от нас разчита на качеството на продуктите, които купува, все пак постоянното губене на време и средства в ремонти никому не е приятно. А според закона на Мърфи, смесителите за баня, както и всяка друга важна част от обзавеждането на нашите апартаменти се чупи точно в най-неподходящия момент.

Най-добрия вариант да се сдобиете с идеалните за вашия дом смесителни батерии е да се доверите на специалист, който да ви разясни особеностите и да ви препоръча максимално подходящите за вас смесители. Един от вариантите е просто да отидете в най-реномирания магазин във вашия град, където се предлага обзавеждане за баня и да потърсите съвети и консултация от продавач консултантите на място. Имайте в предвид, че цените на смесителите от известни и надеждни производители могат да са доста по-високи от продуктите на малко известните компании. Фирмите предлагащи смесителите, препоръка за които най-често ще получите са Teka, Oras, Hansgrohe, Grohe, Vidima, Ideal standard.

Всяка от споменатите по-горе марки има неуспорими преимущества, например, смесителите за баня Hansgrohe съчетават превъзходно качество и оригинален дизайн, испанските смесители Teka са с гаранция за дълъг срок на експлоатация, при това продуктите ѝ са неизменно качествени и функционални. При избора на фирма е добре да се има в предвид чувствителността на продукцията ѝ към качеството на местната вода. Ако обаче планирате да използвате филтри, този проблем отпада.

Съвременните смесители се монтират сравнително лесно, процесът не би затруднил 90 % от българите. Преди да сложите новия смесител в помещението, било то банята, кухнята или тоалетната, трябва да прочетете няколко специализирани сайта или форума, след което ще имате нужните инструкции. Отворите на смесителите са напълно стандартни, което прави монтирането на всеки един модел идентично, излишните главоблъсканици са сведени до нула.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!