≡ Menu

Соларни панели за вашия дом – Бързо, лесно, икономично

Повечето фотоволтаични системи се инсталират в рамките на няколко дни от започване на работа на монтажниците. Вероятно е да отнеме и повече време, за да получите добри монтажници на първо място и да се класира за слънчеви отстъпки, кредити или стимули, преди инсталирането на системата. Ако сте планирали да създавате нетна измервателна система, може да отнеме малко по-дълго време, за да се създаде двупосочен електромер. Възможно да се инсталира слънчева енергия на дома толкова бързо, защото модерните фотоволтаични системи са разработени за лесно свързване.

Много модерни соларни панели са почти като щепсела, пригодени с електроника, окабеляване, вградени в панела, готов за свързване към инвертор, който преобразува директно тока, произведен от соларните панели в променлив ток, използван от повечето уреди в вашия дом. С флъш монтиране на покрива фотоволтаичните панели, монтажниците просто трябва да инсталират соларните панели директно на вашия покрив, като ги свържат към инвертора, изключат захранването във вашия дом (трябва да отнеме само няколко минути) и да закачат инвертора към мрежата на вашия дом.

В зависимост от това къде живеете, за някои покриви соларните панели се нуждаят от по-голям наклон или ориентацията им трябва да бъде малко на съответствие с покрива. За такива системи, е необходимо монтиране на багажник за панели. Това отнема малко повече време, вероятно няколко часа до ден или два. Ако искате да инсталирате heliostat (слънце-проследяване) или PV система в областта, тя също няма да отнеме много време да се инсталира, просто достатъчно, за основата на цимент, трябва да се създаде система за монтиране. Панелите, кабелите, инвертора, и окабеляването да бъде обвързано с дома или сградата, в която да използвате енергията.

Разговорът с монтажник или приятел, който вече е инсталирал соларни панели може да бъде от голяма помощ в обучението и какво да очаквате, когато инсталирате фотоволтаична система на вашата сграда. Те могат да ви кажат колко време ще отнеме, но още по-важно (ако искате да спестите пари за системата), те могат да ви кажат колко време трябва да се прилагат за всички стимули, които ще направят много по-кратък финала на вашата система.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!