≡ Menu

Соларни колектори – информация за енергията, която произвеждат

Всички знаем, че слънчевата енергия е възобновяем ресурс и поради тази причина потребителите, които използват в жилищата си соларни колектори, се радват на енергийна независимост.

Докато слънцето грее може да се произвежда електричество от слънчевата радиация, която излъчва слънцето и достига до нашата земя. Въпреки че първоначалните разходи за покупка никак им не са малко, този вид инвестиция би била много рентабилна в дългосрочен план. Потребителите, които използват слънчевите колектори у дома си като средство за производство слънчева енергия могат да получат енергийна независимост от доставчика си.

Потребителите могат да се използват фотоволтаични клетки (PV клетки или соларни панели), които да улавят и преобразуват слънчевата радиация в използваемо топлинна енергия.

Високата ефективност на вакуумните колектори с термосифон ще намалят разходите ви за електроенергия, а това означава, че използвайки ги вие ще си възвърнете парите, които сте вложили първоначално.

Съществува следната зависимост: колкото повече използвате соларните колектори с „Heat Pipe” технология, толкова по-бързо ще си възвърнете парите. Слънчевите системи като цяло имат дългогодишен гаранционен срок, които е с продължителност около 25 години, като разбира се това не означава, че след това те няма да работят също толкова ефективно. Много енергийни системи от този тип са свързани със слънчеви генератори, които съхраняват допълнително произведена електроенергия. В този ред на мисли много хора използват слънчевите колектори и като начин да печелят пари. Те инвестират наистина сериозни суми пари за много соларни панели, които монтират на места с висока концентрация на слънчеви лъчи и след това сключват договор с компания, която доставя електроенергия. Като задължението на компанията е да изкупува произведената електроенергия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!