≡ Menu

СПАСЕТЕ ТЕЛЕФОНА СИ! Или как да се справим с трите основни проблема, които заплашват нашия мобилен телефон

Мобилните телефони коренно променят начина ни на живот и ежедневието ни. Тъй като всеки може да ни потърси независимо от това къде се намираме, вече не ни се налага да прекарваме целия си ден у дома или в офиса в очакване на онзи важен телефонен разговор. Можем да поддържаме постоянна комуникация с близките си, дори и да сме на другия край на света.

И естествено, вместо да обиколите целия квартал в търсене на децата си, можете просто да вдигнете телефона и да се успокоите, че всичко е наред. Мобилните телефони предлагат изключително много предимства, но понякога могат да ни причинят и сериозни главоболия. След като се запознаете с изброените по-долу проблеми, ще можете лесно да се справите с предизвикателствата, пред които ни изправят мобилните телефони, и ще можете необезпокоявани да провеждате телефонните си разговори и да сърфирате в нета.

Проблем 1: Надраскан дисплей

Всеки се е сблъсквал с надрасквания – било то на обектива на фотоапарат, стъклата на очила или още лошо – по дисплея на телефона си. Понякога тези драскотини са незначителни и могат да бъдат игнорирани, но често те превръщат ежедневното боравене с телефона в абсолютен кошмар и ни карат да се замислим дали единственото решение на проблема не е да помислим за смяна на дисплей .

Решение:

Най-доброто решение, както при повечето неща е, да вземем превантивни мерки. Използване на калъф или прозрачен скрийн протектор ще запазят чисто новия облик на вашия дисплей за дълъг период от време. Но ако вече сте го одраскали? Тези от вас, които са си застраховали телефона могат да настояват за услуга от рода на поправка на дисплей или направо да помолят за неговата смяна. Но дори и да не нямате застраховка, онлайн магазините често продават дисплеи, с които можете да замените надраскания екран. Ако ли пък имате добър wireless план можете да поискате от мобилния си оператор да полира екрана. Онлайн се предлагат множество полиращи продукти, с които с малко късмет можете сами да премахнете неприятната драскотина. Когато поправите телефона си, опитайте се да го запазите в този му вид. Скрийн протекторите са значително евтини аксесоари и определено си заслужават.

Проблем 2: Изпуснали сте си телефона във вода

Лесно е да се присмивате на някой, който си изпуснал телефона във водата, но подобно явление не е толкова рядко срещано и може да се случи дори и на вас. Всеки знае, че изпускането на телефона във вода не е добра идея, макар че не е изключено да го направим без дори и да се усетим: скачайки в басейн, или пък изпускайки го в тоалетната, дори оставяйки го за кратко навън в дъжда – това са все случай, на които можем да станем жертва. Проблемът е, че водата причинява корозия на вътрешните елементи на телефона и дори телефона ви да проработи след злочестата случка, вероятността е, че няма да можете да му се радвате още дълго.

Решение:

Първо изключете телефона, махнете батерията и ги поставете на суха повърхност, където ще бъдат в безопасност. Оставете апарата да изсъхне поне един ден, можете да го увиете в попиваща тъкан или дори в купа с ориз, който бързо ще абсорбира водата. Трикът е да сте сигурни, че телефона и вътрешните му компоненти са напълно сухи преди отново да го включите.

Не използвайте сешоар, това само ще влоши проблема и ще издуха капките вода дълбоко в устройството.

Проблем 3: Не мога да включа телефона си

Този проблем може да се дължи на множество фактори. Затова е добре да пробвате някои от следните тактики, в случай, че не знаете точната причина. Най-лесното решение е да рестартирате телефона си особено ако софтуерът му е забил. За тази цел най-често трябва да натиснете копчето за пускане/изключване на телефона си и да го задържите за около 5 секунди. Ако това не помогне, се запитайте кога последно сте заредили телефона си. Може би батерията ви е изтощена. Не се срамувайте от разсеяността си, просто заредете телефона си преди да започнете да провеждате множество телефонни разговори. Ако и зареждането не решава проблема, може би батерията ви е за смяна. Занесете телефона в магазина и пробвайте с нова батерия . Ако всички съвети, споменати досега са безполезни, погледнете телефона си отблизо.

Тежи ли повече от половин килограм? Има ли дълга антенка, която стърчи от него? Трябва ли да носите батерията отделно от телефона? Ако отговорът ви е „да” поне на един от въпросите – то тогава е време да смените телефона си, а вашия да занесете на антиквариат.

Заключение :

Много неща могат да се случат на мобилния ви, особено ако е най-нов модел и все още не е тестван достатъчно. Просто пробвайте някои от тактиките изброени тук и ако не ви провърви, може би ще се наложи да помислите за нов телефон.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!