≡ Menu

Съветите, които е добре да следвате при покупка на имоти

Закупуването на недвижими имоти може да бъде доста страшна стъпка, особено ако никога не сте го правили преди. За да ви спестим целият този стрес, ще ви предложим няколко изпитани съвета, които да направят цялата процедура много по-позната и лесна за вас.

Първият съвет е да направите доста подробно проучване на пазара, преди да решите да закупите имот. То включва важните характеристики на неговото местоположение, като възраст на съседите, наличие на удобни транспортни връзки, близост до хранителни магазини, както и всички други фактори, които в последствие ще бъдат важни за вас. Независимо дали сте в малък или голям град, в интернет можете да намерите някой много добри сайтове, в които ще откриете много имоти без посредник. Това е добре за вас, тъй като няма да ви се налага да плащате допълнителна комисионна на брокера.

Когато намерите няколко жилища, които отговарят на вашите изисквания и финансови възможности не бързайте да скачата веднага и да сключвате сделка с този продавач, който веднага се съгласява на цената предложена от вас. Имайте винаги едно на ум, че всеки, който е тръгнал да продава имот ще иска по-висока от реалната цена, а вие ще се опитате да свалите от нея. Щом получите съгласие още от първият път, значи нещо с този имот не е наред. Има вероятност и продавачът да има нужда спешно от парите и затова да се съгласи, но в повечето случаи, ако не се получи „пазарене“ значи трябва да огледате всички дребни детайли по жилището и чак тогава да си стиснете ръцете и да извършите покупко – продажбата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!