≡ Menu

Съвети за едно по-щастливо пътуване

Почивките са за това, за да си прекарваме добре, да забравим стреса и непрекъснатото препускане от ежедневния живот и да се отправим напред към красивите залези, храмове, музеи, удоволствието от пазаруването на екзотични места и от романтичните вечери в някой далечен град.

Последното нещо, което искаме в тези моменти е нещо да се обърка Ето няколко основни неща, които ще ви помогнат да направите почивката си незабравима, но не защото е била пълен хаос, а защото е била прекрасна.

Подгответе се добре

Половината от удоволствието на почивката се състои в очакването й. Подхранете любопитството си с някои факти за мястото, където отивате, проучете историята и културата на съответната страна. Не забравяйте да погледнете предварително и за хубави ресторанти и места, които да посетите. Докато правите това обаче, съчетайте приятното с полезното и си направете списък с най-близките аптеки и магазини наоколо. Също така уверете се, че преди да тръгнете сте си взели за всеки случай и рецепти за лекарствата, които пиете често.

Вземете най-важното

Най-големите „катастрофи“ по време на почивка са свързани със загубването на паспортите ви или на вашите самолетни билети. След това разправиите са големи и толкова времеемки, че могат да отнемат половината от времето ви за почивка. За да избегнете този ужас, няма готова рецепта. Има само едно желязно правило – дръжте всичко важно под око, а преди да тръгнете проверявайте по два пъти дали сте всели необходимите документи и билети!

Застраховайте се

Застраховката е едно от най-важните неща за и по време на пътуването ви, тя ще ви осигури сигурност и по-достъпни медицински услуги. Впрочем има някои интересни факти за така необходимата туристическа застраховка, за които малко хора знаят:

– Най-честият иск по отношение на туристическите застраховки е свързан с ушни инфекции

– Най-скъпата страна по отношение на медицинските услуги през 2010 г. е САЩ, със средна стойност на посещение в болница, струващо на притежателите на полици – 4725 паунда

– Най-евтината страна по отношение на медицинските услуги през 2010 г. е Гърция, със средна стойност на посещение в болница, струващо на притежателите на полици – 422 паунда

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!