≡ Menu

Венгер доволен от Артета

Босът на „артилеристите” Арсен Венгер остана доволен от бързата адаптация и отличните футболни резултати, които показава полузащитникът Микел Артета на терена.

29-годишният халф на Арсенал премина на „Емирейтс” по време на летния трансферен прозорец и от тогава е неизменна част от титулярния състав на английския гранд, след като демонстрира професионализъм и качества още в първите си мачове с новия тим.

Френският тактик смята, че Артета напълно отговаря на изискванията му за нападателен футбол и прекрасен поглед върху играта. Венгер заяви на официалния уеб сайт на Арсенал:

„Той е много важен играч в нашия отбор. Служи като свързващо звено между Сонг и Рамзи или Росицки и това дава по-голяма цялостност на състава.”

„Когато имаме нужда да задържаме топката, той може да се справи с тази задача. Джак Уилшър също може да се справи с тази задача. Но след като Джак не е налице, той е играчът, който може да задържа топката при необходимост.”

„Артета се адаптира към нашата игра. Ако погледнете статистиката от Висшата лига, Арсенал е отборът, който връща най-малко топки назад по време на игра.”

Относно възможността Артета да заиграе в националният отбор на Испания, Венгер допълни още:

„Артета е роден в Испания, където има редица невероятни халфове, борещи се за място в националния отбор.”

„Това което му попречи (да намери място в испанския национален отбор) може би е, че той твърде млад заигра в клубове, от които се очакваше много повече.”

„Твърде млад той премина в ПСЖ, но те не се представяха много добре. След това отиде в Рейнджърс за да убеди испанските мениджъри, че заслужава място в отбора, а накрая премина и през Евертън.”

Арсенал продължава победната си серия във Висшата лига, след 3:0 срещу Уест Бромич, а дали Венгер ще заложи отново на Артета и в следващия мач на „артилеристите” срещу Норич, ще разберем на 19-ти ноември.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!