≡ Menu

Съвети за избора на рокли по ваша мярка

Изберете перфектната бална или коктейлна рокля според вашата мярка. Има различни типове женски фигури, като в статията са включени съвети за дребните, пълните, по-надарените, тези с приличащи на пясъчен часовник и други. Логично е изборът на рокля съобразен с мерките ви да ви доведе до успех. Ето съвети за избора на официална рокля. От късите дамски рокли до тези за по-едри дами – тук ще разберете как да изглеждате като знаменитост.

Когато търсите официални рокли, трябва да знаете какво ще ви стой най-добре. Какво ще носите зависи изцяло от вас и от това как бихте искали да изглеждате. Аксесоарите за специални случай ще ви помогнат да си изберете стил, но когато си избирате рокля, за бал примерно, ще трябва да знаете някои термини, за да сте напълно подготвени да изберете роклята, която ще е най-подходяща за типа ви тяло.

Принцес” роклите леко допират кожата ви и тайнствено очертават тялото ви. Те се стесняват покрай кръста и се разпускат надолу за да не се подгъват.

Балната рокля може да има както и горница стегната от към кръста, така и корсет.

Имперският стил включва деколте и висока талия.

Видове ръкави:

Ръкави-шапки са тези, които са къси и покриват рамената и малко от ръката. Този тип ръкави е перфектен ако имате добър тен.

Ръкави Жулиета са тези с буфан и изтъняване в продължението на ръкава.

Има и ръкави, които започват точно под рамото. Това е добра опция, за всеки, който иска да покаже хъбави рамене или декулте без да трябва да се съобразява с това, че времето не предразполага много голота.

Тънките презрамки, при които няма ръкави.

Има и рокли без презрамки и без ръкави.

Има и различни видове декултета и яки:

Официални рокли с декулте над ключицата

Така наречената “Любима” (Sweetheart) линия на декултето е с формата на горната част на сърцата, които сме свикнали да виждаме по рисунките.

Подходящите бижута винаги ще направят роклята ви още по-изискана.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!