≡ Menu

Съвети от специалист за предпазване от хакери

Според нас е изключително важно да се научим да предпазваме себе си и своите акаунти в социалните мрежи и цялото Интернет пространство.

Съвети как да се предпазим от хакери от нас

Никога не следвайте линкове от имейли, които не са ви познати или ви изглеждат подозрителни. Не разархивирайте файлове, ако не знаете какво всъщност съдържат архивите. Много внимавайте къде въвеждате паролите си, казва наш колега. Има сайтове, които изглеждат точно акто страницата, която търсите, но са измамни и са направени с цел да се открадне вашата лична информация. Много сайтове предлагат допълнителна зашита – като картинка с асоцииран текст, които да ви покажат, че сте на правилното място.

„Не споделяйте паролите си с никой“ – никога

Колегата е категоричен. Никога не казвайте паролите си на други хора или в електронна кореспонденция. Никога сайтовете, в които имате регистрация няма да поискат да напишете паролата си под какъвто и да е предтекст. Постарайте се да използвате различни пароли за различните онлайн акаунти. Понякога наистина е трудно човек да помни всичко това, но можете да си създадете някаква система, която да ви улесни. Използването на една и съща парола води до риск – ако тя бъде открадната вие губите достъп навсякъде. Не използвайте лесни и популярни пароли – комбинирайте главни и малки букви, цифри, и се старайте тя да е с поне осем символа.

Контролирайте споделянията си – основно правило на личната информация

Вие сте единственият човек, който избира какво и с кого да сподели в Интернет пространството. Колегат твърди, че преди да започнем да споделяме личната си информация трябва да знаем как и с кого го правим. Прегледайте и научете всички начини, по които може да ограничите достъпа до вашата лична информация. Всички обичаме „безплатните“ безжични мрежи, но запомнете – не споделяйте важна информация използвайки такава мрежа. Тя лесно може да бъде открадната и използвана по начин, който ще ви навреди.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!