≡ Menu

Съвети при покупка на индустриални прахосмукачки

Преди появата на прахосмукачките, почистването беше доста трудоемка задача. Първо трябваше да се измете, по-големите отломки да се изхвърлят и като цяло, беше нужно доста време за извършването на тази дейност, която днес отнема не повече от 10 минути.

На пазара могат да бъдат открити много и различни видове почистващи машини. Повечето от тях са предназначени за домашна употреба, като те са малки и леки. Когато говорим обаче за индустриални прахосмукачки, общото нещо с домашните им братовчеди е само принципа им на работа. Те се използват за почистване на доста по-големи отпадъци, като метални стружки, дървени стърготини, горещ флюс и дори разлети масла, а натоварването им е толкова интензивно, че за един месец, те могат да работят толкова, колкото домашните прахосмукачки за целия им живот. Затова не е нужно да се споменава, че всички индустриални прахосмукачки трябва да са надеждни, здрави и да издържат на тежки режими на работа.

Предимствата на индустриални прахосмукачки:

Повече мощност

Тези машини са оборудвани с много по-големи и мощни двигатели, които са предназначени да праха и мръсотията от различни по предназначение промишлени комплекси. Въпреки, че са по-скъпи от домашните им събратя, индустриалните прахосмукачки са незаменим помощник и са без алтернатива.

Специализирани филтри

В зависимост от вида им, индустриалните прахосмукачки имат специализирани филтри, които защитават операторите от праха и мръсотията. Това е особено полезно, тъй като понякога тези прахосмукачки се използват в опасна токсична среда. След това тези филтри се подменят и машините отново са готови за работа.

Съвети при покупка на индустриални прахосмукачки

Спрете се на утвърден производител

При покупката на индустриални прахосмукачки, първото нещо което трябва да вземете в предвид е производителят. Той трябва да бъде утвърден и добре познат, за да сте сигурни, че неговите продукти са се доказали в тежките изпитания с почистването на замърсяванията в производството. На пазара има и по-малки компании, които предлагат по-евтини алтернативи, но едва ли искате вие да сте техните „пилоти-изпитатели“.

Проверете функциите на индустриалните прахосмукачки, преди покупката

Придобиването на такъв тип вакуумни системи не е самоцел за вас, те се купуват, за да бъдат използвани в определена среда, като например в трудно достъпни места, големи площи, за силно замърсени повърхности и така нататък. Изправените индустриални прахосмукачки са най-добрият избор при големите площи, тъй като те имат достатъчно голям контейнер за отпадъците и могат да се използват за много продължителен период от време. Тези прахосмукачки имат и допълнителни приставки и функции, като например удължители за достигане на трудно достъпни места и така нататък, като тяхната цел е да се почисти възможно най-добре.

Проверете гаранционния срок

Тук покупката на индустриални прахосмукачки както споменахме трябва да е продиктувана от обективна нужда от тях. Те се използват в натоварен режим на работа и това налага да има по-всеобхватна гаранция, която да бъде за по-дълъг период от време. Винаги четете дребния шрифт в гаранционните карти, преди да направите покупката и вижте кои клаузи са включени.

След като се запознаете с всички фактори, които биха могли да повлияят на покупката, изберете своите модели индустриални прахосмукачки от фирмата ни. Не забравяйте, че при тях мощността е най-важна, така че при равни други условия, изберете тази, която е с най-високия показател.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!