≡ Menu

Съвременните компютри и видео картите за тях

Повечето съвременни компютри имат функция, наречена APM, която се използва за да се намали консумация на енергия от компютрите. Компютрите и Windows работят заедно, за да пестят време и за да запазят околната среда.

Тези компютри имат ниско енергиен режим standby, който може да се активира, ако компютърът не се използва за определен период от време. Функцията standby запазва точно толкова мощност в компютрите, колкото, че да не изгубите нишката на това, върху което работите.

Няма нужда да затваряте всички приложения, преди да изключите компютрите, а когато сте готови да започнете отново работа, не се налага да изчаквате зареждането на windows, след това да стартирате нужните програми, да откривате документи. Можете просто да натиснете клавиш или бутон и след няколко секунди вече можете да продължите работата си.

Имайте предвид, че при преносимите компютри съществува лимит по отношение на продължителността от време, в което могат да се намират в състояние на готовност, тъй като батерията все пак се изтощава. Ако батерията се изтощи, докато компютъра се намира в такова състояние, компютърът трябва да се рестартира напълно, когато го включите, и така вашата работа може да бъде изгубена. Този режим е много удобен когато играете компютърни игри.

Ако ви се наложи да прекъснете играта, слагате я на пауза и после избирате stanby. Така, когато се върнете ще можете да продължите откъдето сте спрели, а не да включвате компютъра, да зареждате играта и т.н. Тук е подходящо да спомена, че ако обичате да играете компютърни игри, трябва да обърнете внимание на вашата видео карта. Следете пазара за видео карти.

По-новите видео карти увеличават удоволствието от играта. Ако в се появява черен екран, когато стартирате игра, това означава че видео картата ви е стара или трябва да си свалите по-нови драйвери. Драйвери можете да и свалите от сайта на производителя, от когото сте закупили видео картите.

Почти всички съвременни и ги са с прерасни и много реалистични графики, които изискват подходящи видео карти. Освен това компютърът ви трябва да е мощен и да има остатъчно свободно място на хард диска. Внимавайте и с компютърните вируси, когато сваляте игра от Интернет.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!