≡ Menu

Курс по компютърна грамотност вече и за таблети и смартфони

В ИТ института предоставяха възможност да караш безплатен курс по компютърна грамотност и използването на компютри в различни бизнес среди. Курсовете бяха наистина добри, защото лекторите бяха професионалисти в бранша. Освен за компютри в курса се обясняваше и за други технологии.

Много важни днес са съвременните смартфони. Те са много полезни и се използват извън офиса като заместител на компютри. Освен че можем да ги използваме като телефони, те имат още доста допълнителни функции, взаимствани от подобни за компютри. Най-големият им плюс е че могат да използват интернет пълноценно. Можеш да си прочетеш важен мейл, където и да си.

Освен това новите смартфони четат документи от microsoft office безпроблемно. В курса щяха да бъдат демонстрирани всички по-полезни функции на смартфони и как да бъдат използвани в практиката. Други технологии, които тепърва навлизат широки в бизнес средите са новите таблети. Те имат широко приложение що се отнася до четене на бизнес книги.

Лекторите щяха да представят най-добрите бизнес книга, издавани специално за таблети. Освен добро средство за четене, новите таблети стават и за четене на новини. Те имат същите параметри като лаптопите, но са с touch screen и затова все още не могат изцяло да заместят всякакви те модели компютри с клавиатура. Все пак лекторите бяха приготвили полезни съвети за работа с таблети.

ИТ институтът правеше всичко това с цел хората да опознаят по-добре различните продукти и да бъдат стимулирани да отделят по-голяма част от бюджета си за нови технологии. В института се работеше върху подобряване на компютри, създаване на нови модели и на нови програма, създаване на различни други джаджи.

Потребителите осъзнавайки полезността на това, което те създават, ще бъдат много по-склонни да купуват новите им изобретения. Така от Ит курсовете и двете страни ще имат полза. Едните ще се научат да използват компютри, таблети и смартфони, другите- ще им ги продават. Типична win-win ситуация.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!