≡ Menu

С какво да се съобразяваме при избора на рокля?

Независимо дали си признава или не, всяка жена желае да изглежда стилна и неотразима. Това до голяма степен зависи от дрехите и аксесоарите, които подбира при оформяне на тоалета си.

Без съмнение роклите са едни от най-ефектните и женствени дамски дрехи. Ето затова изборът на дрехи е изключително важен и трябва да бъде направен прецизно. Тук ще изтъкнем три основни правила, с които да се съобразяваме при избора си на рокля.

На първо място, когато избираме рокля, необходимо е да съобразим модела й с особеностите на собствената ни фигура. Тесните и плътно прилепнали рокли са подходящи за по-слаби жени. Дамите, които са с по-едра фигура, могат да се спрат на модели с по-обемни и надиплени поли. Същевременно дългите рокли са подходящи за по-високи жени, докато по-ниските дами трябва да залагат на мини рокли или варианти с дължина до коляното.

Общоприето правило е, че в модата, подобно на много други области, недостатъците се прикриват, а достойнствата се изтъкват. Ето защо, ако сте надарена с по-едър бюст, изберете рокля с отворено деколте. Ако пък се радвате на тънка талия, облечете рокля с широка пола, силно пристегната в кръста.

Второ и много важно при избора на рокля е цвета. Трябва да подберем цвят, който отива на тена на кожата, на косата или пък на очите ни. Така например, на жените с много светла кожа не отиват бледите пастелни тонове, а червенокосите дами трябва много да внимават, когато избират дамски дрехи в розово, цикламено или лилаво. Черната рокля е една от най-предпочитаните дамски дрехи, тъй като винаги изглежда стилно и елегантно, но понякога един по-жизнерадостен ярък цвят като портокалово оранжево, слънчево жълто или алено червено има много по-осезаем ефект.

На трето, но не на последно място, трябва да съобразим избора си на рокля с избора на аксесоари. Ако харесваме по-пищните бижута и ефектни аксесоари, необходимо е да изберем по-изчистен модел рокля. В случай, че не носим бижута, можем да компенсираме с интересна рокля, украсена със стилни орнаменти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!