≡ Menu

Няколко вида отопление за дома

Една от най-често срещаните системи за централно отопление – форсираните въздушни отоплителни системи са налице в много домове днес. Силовата система за въздушно отопление обръща въздуха в помещението чрез въздуховоди в пещ, където се филтрира въздуха и се нагрява. Топлия въздух е издухан обратно в стаите чрез други въздуховоди.

Въздуховодите на системата са обикновено метални, увити в изолация, за да запазят топлина. В някои случаи, гъвкавите въздуховоди са за предпочитане.

Забележка: Ако си мислите за замяна на вече съществуващи въздуховоди с нови, трябва да проверите дали във вздуховодите има наличие на азбест.

Възможности за форсирани системи за въздушно отопление Излишно е да се казва, че не всички форсирани климатични системи за отопление имат едни и същи стандарти за изпълнение. Първото нещо, което трябва да решите е колко сте готови да похарчите за отоплителна инсталация и какви са вашите приоритети. Ниво на шум, енергийна ефективност, ниво на комфорт и цялостното удобство са всички важни съображения, които могат да варират широко между различните отоплителни тела.

Отделете малко време и си помислете за това, което сте харесали и не сте харесали в отоплителните системи в миналото. Лесно ли се дразните от шума? Мразите ли, когато видите сметката за комунални услуги всеки месец? Колко дълга и сурова е зимата, където живеете? Това ще ви помогне да решите коя от форсираните отоплителни системи да изберете.

Конструкцията на пещта във форсираните системи за въздушно отопление идват с “upflow”, “downflow” и “хоризонтални” модели, предназначени да се сложат съответно в мазета, тавани или в ограничено пространство за монтаж. Тези наименования означават точно това, което изглеждат, че означава. При по-старите пещи тежестта на топъл въздух се доставя чрез естествена конвекция, а не от вентилатор; топлия въздух просто преминава през тръбите за отопление на помещенията. Колкото по-голям е вашия дом, ще трябва по-голяма пещ. В по-големите жилища вероятно ще трябва да създадете множество зони, за да се създаде сравнително равномерно отопление в целия дом. Това е може би най-добре да се обсъди със самите изпълнители на отоплителната инсталация, преди да определите най-добрия дизайн за отопление на вашия дом.

Отоплителните системи с форсиран въздух могат да се комбинират с овлажнител и въздушен филтър. Въздушния филтър може да бъде особено важен, ако някой в къщата има проблеми с алергии. Филтрите могат да бъдат електростатични, електронни, или нагънати. Тези филтри са от решаващо значение за управлението на енергийната ефективност и качеството на въздуха в затворени помещения. Дом, който е твърде добре изолиран, може да изгуби висока степен на вентилация. Добре изградената система ефективно ще балансира необходимостта от създаване на добре изолирани къщи, като все още ще позволява подходящ обмен на въздух извън дома. Плътна канална система, добре поддържани димни пещи, и филтър за качеството на въздуха ще ви помогнат да оптимизирате работата на система за въздушно отопление с форсиран въздух.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!