≡ Menu

Тази зима заложете на конвектори

Ако все още се чудите как ще действате през този отоплителен сезон – заложете на конвектори. Те се превърнаха в предпочитана алтернатива на парното, печките на дърва или пък климатиците. Причините за голямото им разпространение сред широката публика е техните ниски цени, отлична функционалност, ниски разходи и добър контрол. Сумарно всички тези положителни черти дават много висока добавена стойност на печките тип конвектори и съответно предпочитанията на потребителите не са изненада.

Нека разберем защо хората предпочитат удобните конвектори вместо останалите алтернативи. На този въпрос не може да се отговори еднозначно, нужен е по-подробен поглед – причините за успеха на въпросните конвектори са комплексни и трябва да се разгледат по отделно, качествата на този тип отопление не се изчерпва с един-два позитива.

Един от водещите плюсове е прецизния и лесен контрол. Благодарение на електронния термостат – вашите конвектори се управляват лесно и следят температурата много точно – до 3/10 части от градуса. Щом говорим за термостат, едни от най-точните в това отношение и съответно едни от най-известните производители на конвектори е норвежкия производител ADAX. Именно техните печки мерят температурата с такова минимално отклонение.

Друг плюс, който можем да изтъкнем е меката топлина, която отдават отоплителните конвектори – буквално не се разбира откъде идва източника, който затопля стаята. Тук пак можем да спомен фирмата ADAX – те са едни от първите, които инсталират на своите конвектори, ниско-температурни нагреватели. По този начин, помещението се затопля плавно, без агресивни топли вълни или пък изсушаване на въздуха.

Ако направим сравнение например с климатиците – то вие получавате абсолютна независимост от метеорологичните условия, използвайки конвектори. Знаете, че климатици изпитват затруднения при по-студено време, отоплителната им мощност пада сериозно и те губят повече време да се размразяват, отколкото да ви топлят. Тук, вашите конвектори нямат никакъв проблем – те са абсолютно независими от метеорологичните условия – работят еднакво добре при +10, 0 или пък -10 градуса.

Дали ще вземете конвектори от ADAX или пък някоя друга фирма производител е ваш личен избор – поинтересувайте се добре и се уверете сами кои са вашите фаворити. Едно е сигурно – избирайки този способ за отопление ще си осигурите мечтания комфорт през зимата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!