≡ Menu

Фундаментален анализ във форекс пазарите

За да сте успешен трейдър трябва да вземате в предвид колкото се може по-широк диапазон от фактори – както технически така и фундаментални, голяма част от играчите разчитат предимно на техническите фактори, но всеки играл на форекс пазарите, е наблюдавал резки движения от сорта на 40-50 пипса за минута.

Точно тези движения са провокирани от публикуване на важни икономически новини или изказвания, и за да сепредпазите от тях – тъй кято много често тези двжижения обират стоповете на голяма част от търговците е необходимо да следите икономическия календар.

Икономическия календар ви информира за предстоящи важни икономически събития, които трябва да проследите (обикновено по новините). Тълкуването на тези фундаментални фактори ще ви позволи да определите състоянието на дадена страна, съответно и дали нейната валута ще поскъпне или поевтинее – това е и същността на фундаменталният анализ.

Трейдърите следят следните данни: изказвания на важни личност – министър председателя, президента на съответната страна, министъра на икономиката, доклади отразяващи развитието на страната, информация публикувана от правителствени и неправителствени организации, както и всякакви финансови новини.

Основните индикатори са: Брутен Вътрешен Продукт, Доклад за Заетостта (един от най-важните индикатори в САЩ), Индекс на потребителските цени ( промяна на цените на потребителските стоки спрямо предходен период), Индустриално производство (измерител на произведената продукция), Продажби на автомобили и други.

След като разгледахме основните индикатори ползвани при фундаменталния анализ, ще обърнем внимание на стратегията ви на игра и как ще включите този тип анализ в нея. Както сами виждате трябва да следите много информация, но самото следене не ви дава предимство, всяка една информация която получите трябва да бъде анализирана от вас самите и на базата на нея да прецените дали страната е във възход, следователно и валутата и, или обратното – нещо което идва с практиката. В началото може да ви изглежда трудно да си вадите изводи от всяка новина, но с времето ще свикнете и ще ползвате предимството на фундаменталният анализ – мощен инструмент ползван от малцина.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!