≡ Menu

Хитрини за намиране на точния парфюм за Вас

Има ли човек, който можете да разпознаете само по парфюма? Майка ми е първият човек, чиито парфюм е като неин подпис. Вечер мога да я разпозная измежду поне 20 жени само по аромата. Любимият си парфюм майка ми слага само по специални поводи – вечеря в петък вечер или излизане с приятели. Взима стъкления флакон и пръска само 2 пъти в зоната между шията и ушите. В целия дом остава сладкия плодов аромат, съчетан с мускус и кехлибар. Повярвайте ми няма как да бъде сбъркан. Особено когато става дума за по-специфичен като нейния аромат.

Тъй като майка ми слага парфюмът винаги когато е вече напълно готова – с грим, подходящо облекло и аксесоари винаги съм свързвала самото ухание с блясък, стил и изтънченост. В момента е необходимо само леко да усетя ароматът, за да знам че ухае на нея. Всичко това е така, защото обонянието на човека е система в мозъка, която е тясно свързана с паметта.

В момента в глава ми трайно се е настанила мисълта за парфюм, който да стане мой подпис. Започнах да тествам аромати само и само да намеря единствения, най-подходящия за мен парфюм. В момента имам надежди, че Black Orhid на Tom Ford ще се превърне в „моят“ аромат, но смятам да продължа с тестовете, за да съм сигурна.

Нека Ви споделя част от съветите, които получих от експерт парфюмерист, относно това как да открием наш специален аромат.

Разберете какво Ви харесва

Много мъдро и вярно послание е че, ако се питате твърде дълго дали дадено нещо Ви харесва или не, значи със сигурност отговорът не е положителен. Когато наистина харесваш аромата или вкуса на нещо със сигурност ще разбереш веднага. Въпреки това е възможно с времето вкусът да се промени, така че не заклеймявайте съвсем някои аромати.

Бъдете информирани

Запознайте се с различните съставки на парфюмите и се докоснете до онези от тях, които до момента не познавате. В Европа има парфюмни магазини, в които се предлагат ароматни съставки и клиентите имат възможност да комбинират различни от тях по свой вкус, а експерти-консултанти ги съветват кои биха си паснали добре.

Пазарувайте внимателно

Насочете се към голям и специализиран магазин за парфюми, където можете да намерите богат избор на по-нестандартни ухания. Добре е, за да създадете свой ароматен подпис да избягвате масовите парфюми, които са широко достъпни и познати.

Търсете аромат, който да бъде в хармония с останалата Ви козметика

Със сигурност използвате ароматизирани душ гелове и дезодоранти, но обикновено те са с доста натрапчив аромат. Ако не искате те да бъдат в противовес на парфюма, който използвате, подбирайте продукти с естествени миризми – лавандула или цитруси.

Повдигнете настроението си

Парфюмите са като модните тенденции. Може да харесвате тези, които никой друг не харесва, но на Вас носят радост, добро настроение и позитивизъм. Така че – чувствайте се свободни да избирате това, което Ви носи удовлетворение и Ви кара да се усмихвате по-често, без значение от чуждото мнение.

Бъдете внимателни с нанасянето

Ако искате добре да усетите даден аромат нанесете много малко количество. Единствено когато става дума за по-водни и цветни ухания, може да си позволите по-голямо количество, тъй като те не са толкова натрапчиви.

Не се „уморявайте“ от даден аромат

Ако наистина искате дадем парфюм да се превърне във Ваш подпис, не се „уморявайте“ от него. Давайте почивка на обонянието си като в ежедневието използвате друг аромат, а „подписът“ само един или два пъти седмично. Така ароматът никога няма да Ви омръзне.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!