≡ Menu

Хотелите във Велинград

Велинград е прекрасно място за спа и балнеотуризъм. Неслучайно го наричат „спа столицата на България“. Основният поминък на хората в града е туризмът, дотолкова, че градчето вече се напълни с хотели – от една до пет звезди, с къщи за гости, стаи под наем, вили – изобщо всякакви форми за настаняване.

Покрай бума в туризма през последните години, във Велинград се нароиха и много некоректни (пишман) хотелиери, които рекламират добре услугите си, но щом отидеш на място виждаш, че обекта изобщо не отговаря на снимките, обслужването и отношението към клиента е лошо, условията също, но вече си платил за резервацията…

Много опарени има от хотели във Велинград, но това не означава, че всички са такива, напротив. Съотношението между качествени и некачествени места за настаняване е в полза на коректните хотелиери – нещо от сорта на 80/20. Можете да отидете в някакво тотално неизвестно малко хотелче и да се окаже, че всичко там е на страхотно ниво, спрямо парите, които плащате. Затова препоръчвам на всички, които идват в прекрасния Велинград, да не бъдат предубедени, но да внимават с хотелите, като първо проверяват за отзиви в Интернет и питат приятели, за да не провалят почивката си и да хвърлят парите си на вятъра.

Разбира се, зависи какви са възможностите и целите на посещението ви. Ако искате рехабилитационен, физиотерапевтичен или друг лечебен спа туризъм, вероятно ще се насочите към по-скъпите хотели, където проблеми с качеството на обслужване или условията едва ли може да имате. Във Велинград има цели шест 5-звездни хотела – „Акватоник“, „Гранд Хотел“, „Селект“, „Свети Спас“, „Двореца“ и „Макси“, които предлагат изключителни екстри, имат невероятни спа центрове с работещи лекари и медицински корпуси и предлагат процедури за лечение.

4-звездните хотели пък са 10, по-известните са „Бор“, „Здравец“, „Лъки Лайт“,“Клептуза“, „Олимп“, които не предлагат същия лукс, но пък не падат много по-ниско в обслужването си от петзвездните. Сред 3-звездните, по-известни и доказали се са „Елбрус“, „Аура“ и „Камена“ – те също разполагат с добри СПА центрове и предлагат лечение и профилактика на болести.

Ако не държите толкова на СПА процедурите, може да се доверите и някои от десетките семейни и по-малки хотели във Велинград. Повечето от тях разполагат с вътрешни басейни, джакузита, сауни и масажи по поръчка, обслужването и условията не са за най-претенциозните, но все пак са добри, спрямо цената, която е доста по-ниска, отколкото при по-големите СПА хотели.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!