≡ Menu

Храненето и хранителните добавки

Бързото хранене не може да се сравнява и да замени ползата от топла храна. Изключително полезни освен хранителни добавки, дори и като подаръци, са супите, защото се усвояват лесно и защото оптимизират храносмилателните процеси и са ниско калорични по правило.

Включването им в ежедневното хранене е профилактика срещу затлъстяването, защото то вече се превръща в световна епидемия. Така става и когато не се ползват хранителни добавки за регулиране на обмяната на веществата и засищане на апетита. Принципно храненето е ритуал не само за тялото, а и за душата. Но вече се налага използването в ежедневието на хранителни добавки, не само на подаръци. Да се хапнат една-две бисквити с кафето не е вредно.

По-важно е да изпитате пълноценно удоволствието от малко количество храна. Ако се дъвчи механично, макар и на здравословни продукти, храненето няма да е никак пълноценно. В последните две десетилетия, човечеството е обхванато от параноя към мазнините. Всички, които са загрижени за здравето си, се стараят да сведат до минимум количества на приема им.

Децата също трябва да употребяват хранителни добавки, вместо подаръци, защото все по-голям става и при тях процентът на затлъстяване и високо кръвно, главоболие, отпуснатост, липса на концентрация, мудност, агресия. Можем да си хапваме всичко, но само ако ползваме повечко хранителни добавки, вместо дрънкулки и подаръци. Млечните продукти е добре да се обезмасляват и да готвим без мазнина.

Но най-фрапантното изобретение на стремежа за диети и отслабване е зехтинът с пулверизатор. Производителят обещава гордо от етикета, че при напръскване на салата с него тя ще има само една калория. Има вредни мазнини, но зехтинът със сигурност не е от тях. Не може, а и говори за неосведоменост, всички мазнини да се слагат под един знаменател. Важно за здравето е качество, а количеството. Мазнините се делят на два вида – наситени и ненаситени.

Но имайте предвид, че ако не приемате и хранителни добавки, и никакви мазнини, ще лишите от всички мастно-разтворими витамини организма си – A, E, D, F, K.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!