≡ Menu

Часовниците на IWC поглед към лукса

Florentine Ariosto Jones е американски инженер, специализирал се в производството и създаването на маркови часовници. През 1868 година предприема пътуване до Швейцария, където неговите действия преобръщат коренно живота му дотогава. Отивайки там без да се церемони, Флорентин създава своята първа фабрика в тази страна, с основна дейност производството на части за часовници, които части да изпраща в Америка.

Тази негова стъпка се оказва доста рискова и разбира се още в самото начало може да се охарактеризира като погрешна, поради самата обстановка в Швейцария по онова време. Точно тогава когато той предприема тази отговорна стъпка да отвори магазин именно в страната, която освен с шоколада е прославена из целия свят и с изключително качествените часовници, произведени на нейната територия.

Тези години се оказват преломни за Швейцария, именно тогава тази държава изпада в икономически колапс, един вид криза. Много хора губят своята работа, което означава, че покупателната способност на швейцарците значително намалява и дефакто няма много купувачи, особено за нови часовници. Именно от тази гледна точка този момент се оказва доста неподходящ за отварянето на фабрика и магазин.

По една добра случайност обаче, през 1850 година Джоунс среща Йохан Хейнрих Мозер, и тази среща се оказва съдбоносна за цялата дейност, която развива. Постепенно страната започва да излиза от своята дотогавашна рецесия и започва да се стабилизира икономически. Това се оказва един доста подходящ момент за Джоунс с нови сили да продължи да върши тока, което върши най-добре. След като Мозер се запознава с философията на Джоунс и вижданията му за развитие, заедно те подписват договор за съвместна работа и основават компанията IWC.

Скоро след създаването на фирмата, двамата започват да работят с общи усилия и на пълна пара, и скоро за кратък период от време не закъсняват и успехите. Един от най-големият клиент на часовници IWC е Германия. Това си е вид признание, понеже знаем колко стриктни по отношение на качество са те, което означава, че след като германците са харесали продуктите на тази компания, значи всички ще ги харесат. Така, постепенно марката успява да разшири своя пазар, като увеличава своите клиенти.

Това от своя страна е обусловено от факта, че IWC часовниците са изключително здрави, точни и различни откъм дизайн. Днес много хора залагат именно на тази марка, защото тя е успяла да се докаже през времето и да остави добри впечатления. Стиловото и цветово разнообразие допринася много за налагането на тази марка в света на часовниците. Комбинацията между американския стил и швейцарската точност и механизъм, се оказва изключително успешна и в същото време доходоносна за двамата създатели на фирмата IWC – Джоунс и Мозер.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!