≡ Menu

Ювентус нямат шанс да спечелят ШЛ

Бившият капитан на италианския национален отбор Фабио Канаваро, смята че „старата госпожа” все още не може да се мери с отбори като Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид в борбата за трофея от Шампионска лига.

Легендарният бранител на Реал Мадрид не вярва шампионите в Серия А да успеят да спечелят най-комерсиалният европейски клубен турнир, след като все още не могат да се мерят с най-добрите отбори в Европа.

След две години без участие в Шампионска лига, грандът от Турино отново ще може да премери сили с европейския елит и въпреки сериозната лятна селекция, която прави мениджъра Антонио Конте.

Канаваро вярва, че те имат нужда от повече време преди да спечелят престижния евро турнир, но много футболни залози за Шампионска лига ги сочат като един от фаворитите за трофея.

Бившият бранител на „бианко-нерите” разкри пред „Tuttosport”:

„Дори и с новите попълнения в отбора Ювентус са с едно ниво под отбори като Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен и Реал Мадрид.”

„Завърщането им през новия сезон, ще им даде възможност да опитат вкуса на европейския футбол преди да могат реалистично да погледнат към шампионската титла в Европа.”

Относно евентуалното отсъствие на Конте от отбора през новия сезон, заради подозрения за участие в афера с нагласени мачове, Канаваро допълни:

„Липсата на Конте ще се отрази тежко на Ювентус, но групата от играчи вече бе тествана. Благодарение на опита на неговите възпитаници съм сигурен, че той няма да липсва много на тима.”

„Старата госпожа” посреща у дома Парма в първия кръг от новия сезон в Италия, като е трудно да се даде ясна прогноза за мачове в тази ранна фаза на Серия А.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!