≡ Menu

10 забавни факта за избелване на зъбите

Факт е, че за хигиената едно от най-важните неща е поддържането на устата чиста. Ние се спираме върху някои от най-забавните неща в света, за да напомним, че трябва да запазим зъбите си чисти, защото усмивката е за цял живот. Тази статия разказва няколко забавни и интересни факти, за да живеем по-щастливо.

Можете ли да си представите, че Китай обявява 20 септември за национален празник, наречен „Обичай зъбите си“.

През 1700 г. хората, които имат изкуствени зъби са били принудени да ядат в спалнята си, вместо на трапезната маса. Това е така, защото е много неудобно, ако зъбите им спадна по време на хранене.

Друг интересен факт е, че древните хора считат причината за зъбобола е зъбния червей. Зъбният червей изяжда зъба от вътре, докато не го унищожава напълно.

Китайците увивали перчато от перманентна хартия около болезнените зъби. На парчета хартия са били написани молитви и заклинания.

В Германия през Средновековието, за да се отърват от зъбобола, хората са били подканвани да се целуват задници.

В по-ранен период, гърците изработват клещи за отстраняване на зъбите.

Люси Хобс е първата жена, която получава степен в дентална училище през 1866 г. в Колеж по дентална хирургия, Охайо.

Сто години, преди откриването на пастата с ментов аромат, хората са почиствали зъбите си с ъс смес от мед и тютюн, и лимонов сок.

По време на целия живот, ние произвеждаме около 45 500 литра слюнка, а с остаряването, отделената слюнка намалява, което прави зъбите по-податливи на разваляне.

Хората, които броят калории, знаят, че при една целувка за 60 секунди се изгарят до 26 калории. Но също така е важно да се напомни, че целувката може да бъде опасна, тъй като чрез слюнката могат да се предават предавани болести, но също така и редица заболявания на венците.

И така, другото важно нещо е, винаги да поддържаме зъбите си чисти и и да се грижим за тях правилно, защото загубата на зъб може да бъде неприятна ситуация във всяка възраст, в миналите времена и днес. Избелването на зъбите, никога не е било по-достъпно, отколкото сега. В търговската мрежа и онлайн има богато разнообразие от избелващи продукти за зъби. Съществуват под формата на избелващи гелове, шини и избелващи ленти. Най-разпространени и с най-добър ефект са избелващите ленти на Crest 3D Whitestrips – избелващи ленти, подходящи за всички над 14 години, на основата на водороден пероксид. Много подходящи за използване у дома, лесни за поставяне и с кратък период на въздействие. Не оставяйте вашата красива усмивка на случайността!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!